Τέλειο σοκολατένιο μους-κέικ

  • Teleio-sokolatenio-mousse-keikΕκτέλεση
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄-6΄ μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε τη λιωμένη, χλιαρή πλέον, σοκολάτα στο μείγμα αυγών και απαλά ανακατεύουμε να ενωθούν τα δύο μείγματα. Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και αδειάζουμε το μους-κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 40΄-45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να κάνει σώμα και ελαφριά κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30΄. Το σερβίρουμε χλιαρό (για να τρέχει η σοκολάτα) με χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο πλάι και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας. Εάν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως, μέσα θα κρατήσει την υγρασία του, αλλά δεν θα τρέχει σοκολάτα.

Υλικά


  • 350 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 225 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια
  • 5 αυγά
  • 300 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας, κανέλας, βουτύρου κ.λπ., σπασμένα με τα χέρια
  • 250 ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα
  • 1 φλ. ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
 argiro.gr Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll