Το τρέξιμο με άδειο στομάχι καίει το λίπος


Οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο ότι πριν από την άσκηση (καμιά δυο ώρες) θα πρέπει να έχουμε φάει για να έχουμε ενέργεια. Όχι απαραίτητα απαντούν επιστήμονες σε νέα μελέτη και «ειδικά», τονίζουν, «αν θέλετε να κάψετε λίπος».

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει πως όσοι θέλουν να χάσουν βάρος θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε ή να τσιμπούν κάτι πριν τη γυμναστική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ σε δείγμα 14 εθελοντών στους οποίους ζήτησαν να κάνουν ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα με άλλους εξ αυτών να έχουν φάει και άλλοι όχι.
Όπως σημειώνεται στην επιθεώρηση «Μedicine & Science in Sports & Εxercise», την οποία εκδίδει το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής, αν και οι νηστικοί εθελοντές είχαν χειρότερες επιδόσεις έκαιγαν περισσότερο λίπος απ’ ότι οι χορτάτοι.

«Οι μύες συνήθως λαμβάνουν την ενέργεια που χρειάζονται για να κινηθούν από τους υδατάνθρακες των τροφίμων» εξηγεί ο δρ Πίτερ Χέσπελ, καθηγητής Φυσιολογίας της Ασκησης στο Πανεπιστήμιο του Λέβεν, στο Βέλγιο. «Όταν όμως γυμνάζεται κανείς δίχως να έχει φάει κάτι προηγουμένως, το σώμα του δεν έχει ιδιαίτερα αποθέματα υδατανθράκων και έτσι αναγκάζεται να κάψει λίπος για να βρει ενέργεια» προσθέτει ο δρ Χέσπελ.

Πηγή : sarotiko.blogspot.com
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll