Ο Γιατρός των Φυτών συμβουλεύει....Αγαπητοί μου φίλοι χαίρεται....
Ο δικός σας γιατρός , ο γιατρός των φυτών σας είναι εδώ για να σας δίνει τις συμβουλές που χρειάζεστε , ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε μόνοι σας , εύκολα , οικολογικά και πάνω από όλα οικονομικά τις αρρώστιες και γενικά τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα φυτά του κήπου ή του μπαλκονιού σας!!


Μέσα από αυτό το blog , την frappe-dou-poli , θα τα λέμε αρκετά συχνά από εδώ και πέρα...
Όποιος χρειάζεται κάποιες extra συμβουλές μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας του blog.
Ας αρχίσουμε , λοιπόν...
TIP OF THE DAY:


Πως αντιμετωπίζουμε τη σκωρίαση της γαριφαλιάς?Η ασθένεια αυτή προκαλείτε από σκωριομύκητες και πήρε το όνομά της από τη ''σκουριά'' που αφήνουν οι μύκητες αυτοί στην επιφάνεια των φύλλων και των βλαστών του φυτού που προσβάλλουν.Όπως βλέπετε στη φωτογραφία η διάγνωσή της δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη...


Η αντιμετώπισή της σκωρίασης στη γαριφαλιά(ένα φυτό που πολύ συχνά συναντάται σε κήπους και γλάστρες) είναι πολύ απλή και γίνεται με μαγειρική σόδα!!!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλύσετε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα(όξινο ανθρακικό νάτριο) σε ένα ποτήρι νερό..
Ψεκάστε ολόκληρη την επιφάνεια του φυτού σας(και κάτω από τα φύλλα) 3 με 4 φορές(μία κάθε μέρα) και πείτε...ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ...σκωρίωση!


Δεμίρης Στέργιος(Γεωπόνος ΑΠΘ) Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll