Στην Ελλάδα, η χώρα που ταυτίζεται με τη διαφθορά (με την σύμφωνη γνώμη του έλληνα πρωθυπουργού) και την κοινωνική αδικία...
τιμωρούνται όλοι όσοι δεν φέρουν το αξίωμα του υπουργού και του βουλευτή. Με την επίσημη πλέον σφραγίδα ενός αναξιόπιστου κράτους , η Ελλάδα συνεχίζει να «προστατεύει», προκλητικά, πολιτικά πρόσωπα, παραγράφοντας σειρά σκανδάλων. Από τα τέλη του 2009, έως σήμερα, ο ελληνικός λαός βιώνει συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές του, αυξήσεις σε βασικά αγαθά, φόρους και ένα αβέβαιο αύριο. Πόσο δίκαιο είναι να επιβάλλεται το άδικο στον αδύναμο πολίτη που αποζητά κοινωνική δικαίωση ως αποκούμπι για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δραστικά μέτρα?
Στην Βρετανία, η κατάχρηση δημόσιου χρήματος αποδείχθηκε ότι τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, ακόμα κι αν τα χρήματα είναι μερικές χιλιάδες λίρες, ποσό που στην Ελλάδα θα περνούσε απλώς απαρατήρητο.
Ο 61χρονος Ντειβιντ Τσέιτορ, πρώην βουλευτής των Εργατικών, βρίσκεται ήδη στις φυλακές Γουάντσγουορθ, όπου θα εκτίσει ποινή 18 μηνών. Κατηγορείται για απάτη γιατί χρησιμοποιούσε τα βουλευτικά έξοδα για να καλύπτει προσωπικές του ανάγκες, όπως να πληρώνει το ενοίκιο που όμως ανήκε στην κόρη του. Συνολικά ο Τσέιτορ απέσπασε 21.000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το ενοίκιο κατοικίας στην περιφέρειά του, που ανήκε στη μητέρα του.
Η βρετανική δικαιοσύνη δεν ολιγωρεί και λίγες μέρες, μετά την συγκεκριμένη απόφαση, έγινε γνωστό ότι ο Έρικ Άιλσλι των Εργατικών έγινε ο πρώτος εν ενεργεία βουλευτής στη Βρετανία που καταδικάζεται για τρεις κατηγορίες ψευδούς λογιστικής δήλωσης που αφορούν την υπόθεση των αμφιλεγόμενων βουλευτικών δαπανών. Ο βουλευτής της περιφέρειας του κεντρικού Μπάρνσλεϊ της βορειοανατολικής Αγγλίας ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου ότι έλαβε αποζημίωση άνω των 14.000 λιρών για ψευδή έξοδα της δεύτερης κατοικίας του στο Λονδίνο. Η ποινή του κ. Άιλσλι θα απαγγελθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Επιπλέον, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών επιβλήθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου σε Βρετανό φοιτητή που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πρώτη μεγάλη πορεία των φοιτητών το Νοέμβριο με αφορμή τον τριπλασιασμό των πανεπιστημιακών διδάκτρων. Ο Έντουαρντ Γούλαρντ είχε συλληφθεί μετά τη ρίψη πυροσβεστήρα από την οροφή του αρχηγείου των Συντηρητικών με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα του πλήθους που ήταν συγκεντρωμένο στην είσοδο του.
Στην Ελλάδα, ποιος τιμωρήθηκε στις βίαιες διαδηλώσεις τον περασμένο Μάιο που άφησε πίσω της τρεις θανάτους? Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι πολιτικοί αρχηγοί αρκέστηκαν για άλλη μια φορά σε υποσχέσεις ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο ελληνικός λαός απογοητεύεται, η οργή και ο θυμός σβήνει και σήμερα στα πρόσωπα του επικρατεί κούραση και θλίψη.
Η δήλωση της κυβέρνησης ότι προέχει η εμπέδωση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν άγγιξε κανέναν έλληνα που ζει την ανεργία και την κοινωνική εξαθλίωση μέσα από την ιστορία των υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ, τα ελλειμματικά ταμεία, τη φοροδιαφυγή, την «τρύπα» στα ελληνικά νοσοκομεία, το Βατοπέδι, τη Siemens, το ρουσφέτι.
Τα μέτρα λιτότητας ενδέχεται κάποια στιγμή να αναστηλώσουν την ελληνική οικονομία, όμως η δομή του κράτους θα παραμείνει σαθρή, με συνθλιμένες αξίες και το δημοκρατικό ως το περιτύλιγμα μιας ασυδωσίας.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..
|