Δύσκολο τετ α τετ στο Βερολίνο...


http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20110214/engine/newego_LARGE_t_1101_46501548_type11495.jpgΗ πορεία της ελληνικής οικονομίας σε συνάρτηση με την συνολική λύση της... κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, όπως θα συζητηθεί στο άτυπο συμβούλιο της 11ης Μαρτίου, θα βρεθούν στο επίκεντρο των δύσκολων συνομιλιών που αναμένεται να έχει με την καγκελάριο Μέρκελ, αύριο στο Βερολίνο, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει σήμερα στην γερμανική πρωτεύουσα, όπου το απόγευμα θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου, με θέμα: «Η αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης, μια ευκαιρία για την Ευρώπη».
Δύσκολο τετ α τετ στο Βερολίνο
Από το πρωί της Τρίτης αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου να αρχίσει κύκλο σημαντικών επαφών, ενώ το απόγευμα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού, αλλά και το προτεινόμενο από Βερολίνο και Παρίσι, Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.
 Μιλώντας για την επικείμενη συνάντηση των δυο ηγετών, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι «θα συζητηθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τα σημαντικά μέτρα που παίρνει η χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της. Παράλληλα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την υποστήριξη του Βερολίνου «στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνει η Ελλάδα».
Ο κ. Παπανδρέου θα έχει επίσης επαφές τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών και ηγέτη του συγκυβερώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, Γκ.ίντο Βεστρβέλε, όσο και με την ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.
Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος , Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ και με τους συμπροέδρους των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ και Κλαούντια Ροτ.
Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα έχει συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Μαρί Κιβινιέμι.

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll