Καντάφι:Ποινή θανάτου για τους διαδηλωτές

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ηγέτης της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν αύριο Τετάρτη στους δρόμους όλης της χώρας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο καθεστώς και στον ίδιο, προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι οι ενέργειές του επισύρουν την ποινή του θανάτου.

Με βάση τους νόμους της Λιβύης, είπε, όσοι διαδηλώνουν έχοντας στην κατοχή τους όπλα τιμωρούνται με θάνατο.

Ο Λίβυος ηγέτης, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές "συμμορίες", "προδότες" και "μισθοφόρους"....

που δεν εκπροσωπούν το λαό της Λιβύης. Επέρριψε τις ευθύνες για τις ταραχές στους νέους που, όπως είπε, "αντιγράφουν" τα όσα συνέβησαν σε άλλες αραβικές χώρες και προειδοποίησε ότι δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους αλλά θα το κάνει, εφόσον χρειαστεί. Όπως είπε, έχει δώσει εντολή στο στρατό και την αστυνομία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο Καντάφι προειδοποίησε επίσης ότι οι διαδηλωτές θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ισλαμικό κράτος, ένα "νέο Αφγανιστάν", όπως το χαρακτήρισε.

Πρόσθεσε ότι αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθεί η σύσταση νέων λαϊκών επιτροπών και κοινοτήτων.

Ο Καντάφι τόνισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από τη Λιβύη αλλά θα παραμείνει ως "αρχηγός της επανάστασης" και θα πεθάνει σαν "μάρτυρας". "Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει επίσημη θέση από την οποία να παραιτηθεί. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ο επικεφαλής της επανάστασης, είναι συνώνυμος των θυσιών μέχρι το θάνατο. Πρόκειται για τη χώρα μου, αυτή των γονιών και των προγόνων μου", είπε, μιλώντας για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου", υπογράμμισε, χτυπώντας τη γροθιά του στο έδρανο του βάθρου.



Αυτοσχέδιο νεκροτομείο δυνατότητας υποδοχής 450 σορών
Ένα ιδιαίτερο νεκροτομείο, το οποίο θα μπορεί να δεχθεί έως και 450 σορούς, έχει διευθετηθεί σε χώρο πλησίον του κεντρικού νοσοκομείου της Τρίπολης, γεγονός που τεκμαίρει το εύρος και τη βιαιότητα της κατασταλτικής επιχείρησης κατά των διαδηλωτών κατά του Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένα νεκροτομείο εγκαταστάθηκε σε σχολείο, σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό νοσοκομείο Σεμπιάα. Έχει δυνατότητα υποδοχής 450 σορών», τόνισε ο Σουχάιρ Μπελχάσεν, πρόεδρος της FIDH, η οποία εδρεύει στο Παρίσι. Οι πληροφορίες του βασίζονται σε πηγές της τοπικής Λιβυκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η FIDH δεν ήταν σε θέση σήμερα να επιχειρήσει έναν συνολικό απολογισμό των βιαιοτήτων, οι οποίες μετά τη Βεγγάζη-δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα-άρχισαν να εξαπλώνονται πλέον και στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως σημειώνονται βίαια επεισόδια κατά κύριο λόγο στα ανατολικά προάστια Φασλούμ και Τατζούρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σφαγές» αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και για αφρικανούς μισθοφόρους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και άρχισαν να πυροβολούν περαστικούς.

Πριν τα επεισόδια, η Διεθνής Ένωση εκτιμούσε μεταξύ 300 και 400 τον αριθμό των νεκρών, από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μουάμαρ Καντάφι. Από την πλευρά της η αμερικανική ΜΚΟ Human Rights Watch εκτιμά τον αριθμό των νεκρών στους 233.



Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να εξαπολύσει το ΝΑΤΟ;
Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται «να ορρωδήσουν προ ουδενός» για να εξαπολύσουν το ΝΑΤΟ ενάντια στη Λιβύη προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα πετρελαϊκά της αποθέματα, υπέθεσε σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος αμφισβήτησε την ακρίβεια των ειδήσεων για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι.

«Είναι απολύτως εμφανές πως οι ΗΠΑ ποσώς κόπτονται για την ειρήνη και δεν πρόκειται να ορρωδήσουν προ ουδενός για να διατάξουν το ΝΑΤΟ να εισβάλει στην πλούσια τούτη χώρα. Είναι ζήτημα ίσως ολίγων ωρών, ή ημερών», τονίζει ο κουβανός ηγέτης σε κείμενό του.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της κουβανικής επανάστασης «θα πρέπει να αναμένουμε» έως ότου αποδειχθούν «είτε η αλήθεια, είτε το ψεύδος» στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για μία βίαιη καταστολή των κινημάτων διαμαρτυρίας, που σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

«Μπορούμε να συμφωνούμε, ή να διαφωνούμε με τον Καντάφι. Ο κόσμος βρίσκεται βυθισμένος σε πληροφορίες κάθε είδους, που κυρίως μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης», τόνισε ο Καντάφι, ο οποίος χαρακτήρισε «ψεύδος», όχι εντελώς στερούμενου «κακόβουλων προθέσεων» την είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με τη φυγή του Καντάφι στη Βενεζουέλα.

«Στο μέτρο που με αφορά, εγώ δεν μπορώ να φαντασθώ τον λίβυο ηγέτη να εγκαταλείπει την χώρα του και τις ευθύνες του», τόνισε ο 84χρονος Κάστρο.

«Ένας τίμιος άνθρωπος θα στέκει πάντοτε αντίθετος σε οποιαδήποτε αδικία που διαπράττεται κατά οποιουδήποτε λαού στον κόσμο, και τώρα, τούτη τη στιγμή, η χειρότερη αδικία θα ήταν η σιγή απέναντι στο έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΝΑΤΟ κατά του λιβυκού λαού», κατέληξε ο Κάστρο.


Παραιτήθηκε ο λίβυος πρεσβευτής στις ΗΠΑ
Ο πρεσβευτής της Λιβύης στις ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι δεν εκπροσωπεί πλέον το "δικτατορικό καθεστώς" της χώρας του και κάλεσε τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι να αποχωρήσει.

"Παραιτούμαι από το να υπηρετώ το σημερινό δικτατορικό καθεστώς. Όμως δεν θα παραιτηθώ ποτέ από το να υπηρετώ το λαό μας έως ότου οι φωνές του φτάσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, έως ότου οι στόχοι τους επιτευχθούν", δήλωσε ο πρεσβευτής Άλι Αουτζάλι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του δικτύου ABC "Good Morning America".

"Του ζητώ να φύγει και να αφήσει ήσυχο το λαό μας", σημείωσε.

Την ίδια στιγμή και το Μπανγκλαντές ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρεσβευτής της Λιβύης στη Ντάκα παραιτήθηκε, προφανώς σε διαμαρτυρία για την καταστολή των αντικαθεστωτικών από τις αρχές της Τρίπολης.

"Λάβαμε υπόμνημα από την πρεσβεία της Λιβύης, σύμφωνα με το οποίο ο πρεσβευτής της Άχμεντ Α.Η. Ελιμάμ παραιτήθηκε", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μπανγκλαντές Μιτζαρούλ Κάγες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον λίβυο διπλωμάτη και το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών του Μπανγκλαντές δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Νωρίτερα σήμερα είχε παραιτηθεί και ο λίβυος πρεσβευτής στην Ινδία.

Παράλληλα ο πρεσβευτής της Λιβύης στη Γαλλία και άλλος ένας διπλωματικός απεσταλμένος της Τρίπολης υποστήριξαν σήμερα την εξέγερση κατά του Καντάφι, σύμφωνα με λίβυο αξιωματούχο.

"Ανακοινώνουμε στο λαό της Λιβύης, τον αραβικό κόσμο και τη διεθνή κοινότητα ότι υποστηρίζουμε το λαό στην εξέγερσή του κατά της μηχανής καταπίεσης και επίθεσης", αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανέγνωσε αξιωματούχος των γραφείων της Λιβύης στην UNESCO εξ ονόματος του λίβυου πρεσβευτή στη Γαλλία Μοχάμεντ Σαλαχεντίν Ζάρεμ και του λίβυου πρεσβευτή στην UNESCO Αμπντουλσαλάμ ελ Καλάλι.

"Ζητούμε την παύση της τρομοκρατίας απ'όπου κι αν προέρχεται" και "παραμένουμε στη θέση μας για να υπηρετήσουμε τον ελεύθερο λαό της Λιβύης", προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

Ο αξιωματούχος που ανέγνωσε το μήνυμα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι οι δύο πρεσβευτές δεν παραιτούνται.

Την ίδια στιγμή περίπου 150 άνθρωποι, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, είχαν συγκεντρωθεί σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Λιβύης στο Παρίσι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη λαϊκή εξέγερση στη χώρα αυτή και να καταδικάσουν την καταστολή των διαδηλωτών από το καθεστώς του Καντάφι.

Επίσης διαδηλωτές στο λιβυκό προξενείο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ζητούσαν σήμερα από τους λίβυους διπλωμάτες που βρίσκονταν μέσα να παραιτηθούν.

Εκατοντάδες αιγύπτιοι και λίβυοι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του Καντάφι και του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, στις οποίες είχαν διαγράψει τα πρόσωπά τους.

Από μεγάφωνο, ένας διαδηλωτής δήλωνε ότι οι λίβυοι διαδηλωτές θα μπουν μέσα στο κτίριο και θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία αν δεν παραιτηθεί ο επικεφαλής του προξενείου.

"Παραιτηθείτε όπως οι έντιμοι διπλωμάτες που στράφηκαν κατά του δολοφόνου Καντάφι ειδάλλως η λιβυκή νεολαία θα μπει στο προξενείο και θα πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία", φώναζε ο διαδηλωτής. "Δεν θα καταστρέψουμε ούτε θα βλάψουμε κάποιον ή κάτι, αλλά θα κάνουμε καθιστική διαμαρτυρία έως ότου παραιτηθούν".



Οι ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για πιθανές κυρώσεις 
Οι ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για πιθανές κυρώσεις κατά του Λιβυκού καθεστώτος, λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών, αλλά προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία, λόγω της αντίδρασης της Ιταλίας και της Μάλτας, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές.

"Αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν συζητήσεις σχετικά με περιοριστικά μέτρα" εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και σχεδόν 42 χρόνια, υπογράμμισε μία από τις πηγές αυτές.

Το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί μέσα στην ημέρα, κατά τη διάρκεια συνόδου των πρεσβευτών από τις 27 χώρες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αφού συζητήθηκε χθες από τους Ευρωπαίους Υπουργούς Εξωτερικών.

Από το "πλήρες οπλοστάσιο" των μέτρων, οι κλασικές κυρώσεις της Ευρώπης, όπως η απαγόρευση της θεώρησης εισόδου ή το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, "είναι μεταξύ των πιθανών επιλογών", όπως και το ενδεχόμενο να ανασταλούν οι διαπραγματεύσεις, που άρχισαν από τα τέλη του 2008 ενόψει της σύναψης μιας πρώτης συμφωνίας εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τρίπολης, δήλωσε μια από τις πηγές αυτές.

Η Γερμανία απείλησε σήμερα την Τρίπολη με "κυρώσεις" σε περίπτωση νέων βιαιοτήτων κατά των διαδηλωτών.

"Αν η Λιβύη θα πρέπει να προσφύγει και πάλι στη βία κατά του λαού της, οι κυρώσεις θα είναι αναπόφευκτες", δήλωσε στο Βερολίνο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Ωστόσο, "η συζήτηση συνεχίζεται" εντός της ΕΕ και "καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί", είπε, διότι η Ιταλία και η Μάλτα αρνούνται προς το παρόν την προοπτική κυρώσεων και θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία για να προχωρήσουμε μπροστά.

"Η Ιταλία και η Μάλτα είναι αντίθετες" με τους Ευρωπαίους εταίρους τους σχετικά με το θέμα αυτό", υπογράμμισε ένας άλλος διπλωμάτης.

Αυτές οι δύο χώρες ανησυχούν ιδιαίτερα για την εισροή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στις ακτές τους σε περίπτωση κατάρρευσης του λιβυκού κράτους και μια βιαστική αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Φράνκο Φρατίνι, κάλεσε χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες τους ομολόγους του να μην ασκήσουν ισχυρή πίεση στον συνταγματάρχη Καντάφι υπέρ των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Όμως και ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καλέσει σήμερα τους υπουργούς του σε σύνοδο για την αντιμετώπιση της λιβυκής κρίσης.



Λίβυοι εξόριστοι καταγγέλουν τη συμμετοχή Αφρικανών μισθοφόρων 
Αφρικανοί μισθοφόροι που πληρώνονται από τον Μουάμαρ Καντάφι εμπλέκονται στις βίαιες ταραχές στη Λιβύη, περιπολούν στους δρόμους και πυροβολούν όσους προσπαθούν να βγουν έξω, κατήγγειλαν σήμερα Λίβυοι εξόριστοι από τη Σουηδία, επικαλούμενοι τις μαρτυρίες συγγενών τους που ζουν στη χώρα.

"Πρόκειται για Αφρικανούς μισθοφόρους 'αγορασμένους' από τον Καντάφι. Προέρχονται από το Τσαντ, τη Νιγηρία και άλλα μέρη. Πολλοί Λίβυοι στρατιώτες πήραν το πλευρό των διαδηλωτών. Όμως αυτοί που πυροβολούν είναι οι επίλεκτοι στρατιώτες και οι μισθοφόροι", διαβεβαίωσε ο 50χρονος Σάμπαν Εγκάλε.

Την Δευτέρα οι επικοινωνίες με τη Λιβύη είχαν διακοπεί αλλά σήμερα πολλοί εξόριστοι ενημερώθηκαν από τους συγγενείς τους για την παρουσία μισθοφόρων που συμμετέχουν στην καταστολή των κινητοποιήσεων.

"Μίλησα για λίγα λεπτά με τον εξάδελφό μου, τον Γιασίν, στην Τρίπολη, σήμερα το πρωί. Μου εξήγησε πως όταν οι άνθρωποι βγαίνουν έξω, τους πυροβολούν οι μισθοφόροι", δήλωσε ο Τζο Τουάεϊχ, ένας 37χρονος Λίβυος που ζει στη Στοκχόλμη εδώ και εννέα χρόνια. "Δεν είναι Λίβυοι, το κατάλαβε επειδή τους άκουσε να μιλούν γαλλικά", πρόσθεσε.

Ο Τουάεϊχ, μαζί με περίπου 50 συμπατριώτες του, συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά του Καντάφι που οργανώθηκε σήμερα στο κέντρο της Στοκχόλμης. Στην πλατεία Σέργκελς Τοργκ, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "Κάτω ο δικτάτορας" ή "Καντάφι, δολοφόνε!", πέντε νεαροί Λίβυοι έμειναν έξω όλη τη νύχτα, αψηφώντας το πολικό ψύχος, αφού τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει γύρω στους -15 με -20 βαθμούς. "Θα μείνουμε εδώ μέχρι να φύγει ο Καντάφι. Φυσικά κάνει κρύο, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα υποφέρουν τα αδέλφια μας στη Λιβύη", είπε ένας 26χρονος φοιτητής.



Η Άστον δηλώνει ότι η ΕΕ αναστέλλει την εμπορική συμφωνία 
Η επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναστέλλει μια εμπορική συμφωνία πλαίσιο που διαπραγματευόταν με την Λιβύη. "Λυπάμαι για τις απώλειες ζωών, και καταδικάζω όλες τις πράξεις βίας", δήλωσε η Άστον στους δημοσιογράφους στο Κάιρο. "Καλώ όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση", δήλωσε. "Εμείς θα αναστείλουμε τη συμφωνία-πλαίσιο για την οποία είμαστε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης", πρόσθεσε.


Αμερικανικές εφημερίδες ζητούν την ανατροπή του 
Η αμερικανική εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ κάλεσε σήμερα τις δυτικές χώρες να οπλίσουν τους λίβυους διαδηλωτές προκειμένου να ανατρέψουν το καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ενώ η Ουάσινγκτον Ποστ πρότεινε να οδηγηθούν οι ηγέτες της Τρίπολης ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης.

Υπό τον τίτλο "Απελευθερώστε τη Λιβύη", η πρώτη εφημερίδα κατηγορεί τον Καντάφι ότι "δολοφόνησε τον ίδιο του το λαό, όπως έκανε τόσο συχνά κατά την 42χρονη σκοταδιστική κυριαρχία του".

"Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη οφείλουν να κάνουν πολύ περισσότερα για να βοηθήσουν το λιβυκό λαό να θέσει τέλος στη δικτατορία του Καντάφι", προσθέτει η Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, η οποία προτείνει να απειληθεί η στρατιωτική αεροπορία της Λιβύης και να βομβαρδιστούν οι αεροπορικές της βάσεις, αν συνεχίσει να καταστέλει τις διαδηλώσεις.

"Δεν θα πρέπει επίσης να αποκλείσουμε τον εξοπλισμό των διαδηλωτών", προσθέτει η εφημερίδα, για την οποία "το χειρότερο θα ήταν να ενθαρρυνθούν αυτοί που διαμαρτύρονται χωρίς να τους δοθούν τα μέσα για να νικήσουν".

Υπενθυμίζοντας τις διάφορες αντιαμερικανικές επιθέσεις που αποδίδονται στο λιβυκό καθεστώς από τη δεκαετία του 1980, η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι "έχει περισσότερο αμερικανικό αίμα στα χέρια του από τον οποιονδήποτε, με εξαίρεση τον Οσάμα Μπιν Λάντεν".

Η Ουάσινγκτον Ποστ επισημαίνει από την πλευρά της ότι η καταστολή των διαδηλωτών στη Λιβύη "απαιτεί όχι μόνον μία καταδίκη, αλλά και ενέργειες από την πλευρά του υπόλοιπου κόσμου".

Η εφημερίδα καταδικάζει τη διάπραξη "εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας" και προσθέτει ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να "ζητήσουν δημοσίως μια αλλαγή καθεστώτος" στην Τρίπολη.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί οφείλουν να προειδοποιήσουν το λιβυκό καθεστώς ότι "αν καταφέρει να διατηρηθεί με τη βία, θα έρθει αντιμέτωπο με ευρείες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα επιβληθούν στην πετρελαϊκή του βιομηχανία".

"Είτε καταφέρουν είτε όχι να παραμείνουν στην εξουσία, οι Καντάφι (πατέρας και γιος) πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για την αιματοχυσία που έχουν προκαλέσει", αξιώνει η εφημερίδα. "Τα απολυταρχικά αραβικά καθεστώτα και οι δικτατορίες ολόκληρου του κόσμου θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορούν να σφαγιάζουν τους λαούς τους υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας".


Ο Λευκός Οίκος κατάγγειλε τη "θλιβερή βία" 
Ο Λευκός Οίκος κατάγγειλε σήμερα τη "θλιβερή βία" που ασκείται κατά των διαδηλωτών στη Λιβύη που καταγγέλουν το καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι.

"Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της θλιβερής βίας στη Λιβύη", δήλωσε στο Τύπο ο Τζέι Κάρνι, εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από το προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον αμερικανό πρόεδρο στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Χθες η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε "τη διακοπή της απαράδεκτης αιματοχυσίας" στη Λιβύη υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ανησυχία της για την κατάσταση στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις η βία κατά των διαδηλωτών στη Λιβύη έχει προκαλέσει έως τώρα το θάνατο "τουλάχιστον 400" πολιτών τις τελευταίες ημέρες.


Μεγάλη διαδήλωση κατά του Καντάφι στη Γάζα
Εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γάζας και υποστηρικτές της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της πόλης της Γάζας διαδηλώνοντας κατά του του Μουάμαρ Καντάφι, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του συνταγματάρχη Καντάφι και φώναζαν συνθήματα ενατίον του καλώντας τον να παραιτηθεί μετά από 41 χρόνια στην εξουσία.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν επίσης ενόχληση για το ότι τόσο ο Καντάφι όσο και άλλοι αραβες ηγέτες δεν έχουν ασχοληθεί με το παλαιστινιακό.

Σε ανακοίνωσή της η ελέγχουσα τη Γάζα Χαμάς αναφέρει ότι "καταδικάζει με τον πιό έντονο τρόπο τις σφαγές των πολιτών, τις αεροπορικές επιδρομές κατά των διαδηλωτών και τα πυρά κατά του λιβυκού λαού που ζητά την ανατροπή του καθεστώτος".


newsit & i-reporter
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll