επικαλείται ανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Εισαγγελία του Μονάχου από την έρευνα εις βάρος περίπου 50 στελεχών της εταιρείας. Για τη Ferrostaal, όπως λέει το «Sπegel», είχε «υποδειγµατικό» χαρακτήρα η µεσολάβησήτης για τη συµφωνία του 2000 ανάµεσα στην Ελλάδα και την κατασκευάστρια γερµανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 – ένα από αυτά, το «Παπανικολής» – συνολικής αξίας 1,14 δισ. ευρώ.
Για τη συµφωνία εκείνη, βάσει του «Spiegel»,η Ferrostaal έδωσε πάνω από 55 εκατ. µίζες. Στον κατάλογο φέρονται ως αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και offshore εταιρείες συµβούλων. Τη λίστα αυτή είχε αφήσει ο πρώην µάνατζερ της Ferrostaal Χορστ Β. στο σπίτι της νύφης του για να µην πέσει στα χέρια τωνανακριτών που έκαναν την έρευνα, γράφει το «Spiegel». Ιδιαίτερη σηµασία φέρεται να δίνειη Εισαγγελία στην κατάθεση του µάνατζερ Γ. Φ. Χάουν,που ανήκε στην «οµάδαΑ» (όπως ήταν οκωδικός για την οµάδα προώθησης συµφωνιών), µέλος της οποίας φέρεται και ένας έλληνας αρχιτέκτονας που, κατά τον Χάουν, τους σύστησε ο τότε υπουργός Αµυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
Ο τελευταίος χαρακτηρίζει το περιεχόµενό του ανυπόστατο και συκοφαντικό, ζητώντας την άµεση αποκατάσταση της αλήθειας, αλλιώς επιφυλάσσεται να προσφύγει στη γερµανική ∆ικαιοσύνη. Το δηµοσίευµα του «Der Spiegel» προκάλεσε και την παρέµβαση του υπουργού Εθνικής Αµυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, δηλώνοντας ότι «εφόσον θεµελιώνονται αξιώσεις του Ελληνικού ∆ηµοσίου για αποζηµίωση θα εγερθούν το ταχύτερο».
http://www.trelokouneli.gr/2011/02/blog-post_1188.html Aν σου άρεσε κάνε LIKE..
|