Δεύτερη ευκαιρία για επανα­πατρισμό κεφαλαίων


Άλλη μια ευκαιρία δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες να επαναπατρίσουν κεφάλαια που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες». 

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο παρατείνεται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 η προθεσμία για τη μεταφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα με
φορολογικό συντελεστή 8% επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν....


Ο νόμος 3842/ 2010 προέβλεπε φόρο 5% για όσους επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους και 8% για όσους δηλώσουν καταθέσεις του εξωτερικού (χωρίς να τα φέρουν πίσω). Όμως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Ε.Ε. αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να βάλει ενιαίο συντελεστή 8%. 

Με συντελεστή 21% θα φορολογηθούν τα μερίσματα που θα διανεμηθούν εντός του 2011 από τις επιχειρήσεις προς τους μετόχους, ενώ από 2012 ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 25%. 


Τα μερίσματα εντάσσονται στη κλίμακα, ουσιαστικά όμως εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση, (20% σε επίπεδο νομικού προσώπου και 25% παρακράτηση στα μερίσματα) για την πλειοψηφία των μετόχων. Για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα προβλέπεται δικαίωμα επιστροφής του παρακρατούμενου φόρου μερισμάτων. 


Προτείνεται η μη φορολόγηση κατά την εισαγωγή μερισμάτων από χώρες της Ε.Ε., εφόσον δεν διανέμονται τα εισαγόμενα μερίσματα. Αν αυτά διανεμηθούν παρακρατείται ο φόρος που αναλογεί στα μερίσματα. Μειώνεται ο συντελεστής από 24% σε 20% και εφαρμόζεται για το σύνολο των κερδών από την 1.1.2011. 


Πηγή: www.imerisia.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll