Εκκληση για συναίνεση αλλά χωρίς αντίκρυσμα...


Εκκληση για συναίνεση απηύθυνε στα κόµµατα της αντιπολίτευσης χθες από το βήµα της Βουλής ο Πρωθυπουργός σε µια αιφνίδια προ ηµερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο των πολιτικών αρχηγών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα...









επιτεύγµατα της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συµβουλίου της 11ης Μαρτίου, λέγονταςχαρακτηριστικά πως «µετά από αυτό τον σταθµόσυνεχίζουµε πιοδυνατοί σεένα περιβάλλον µεγαλύτερης ασφάλειας». Ωστόσο συµπλήρωσε: «Τα προβλήµατα δεν έχουν λυθεί. Είναι σαφές ότι έχουµε ακόµη πολλή δουλειά να κάνουµε».

ΑΡΝΗΣΗ. Πάντως, ότανο Πρωθυπουργός κάλεσε τηναντιπολίτευση να «καταθέσειδηµιουργικές προτάσεις» τονίζοντας πως «άλλο η κριτική και άλλο έναπολιτικό σύστηµαπου τρώγεται µε τα ρούχα του, για τις εντυπώσεις, όταν διακυβεύεται το µέλλον της χώρας», συνάντησετην κατηγορηµατική άρνηση τηςαξιωµατικής αντιπολίτευσης αλλά και των κοµµάτων της Αριστεράς.

«∆εν µπορεί να είστε ο πρώτος έλληνας Πρωθυπουργός που πανηγυρίζει επειδή έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του»,αντέτεινε ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας Αντώνης Σαµαράς. « Μέχρι πριν απόλίγους µήνες ειρωνευόσασταν την πρότασή µας να µηδενίσουµετο έλλειµµα σε δύο χρόνια. Τώρα δεσµεύεστε να βγάλετε πλεονάσµατα σε δύο χρόνια. Ζητάτε από εµάς συναίνεση και δεν µπορείτε να ταβρείτε µεταξύσας. Σήµερα κάνατε νέο φάουλµετατοπίζοντας τη συζήτηση από το κρίσιµο πρόβληµα µιας οικονοµίας που διαλύεται σε διαχείριση του χρέους», τόνισε ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που επέµεινε στην άποψη ότι «η µείωση του επιτοκίου ήτανεπανόρθωση ενός σφάλµατος». Τέλος, τόνισε µε νόηµα: «Η χώρα χρειάζεται τρία πράγµατα:

ανάπτυξη,ανάπτυξη,ανάπτυξη».

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν άµεση: «Ακουσα τον κ. Σαµαράνα µιλάγια ανάπτυξη… Αλλά τιµας άφησε η Νέα ∆ηµοκρατία; Χρέος, χρέος και πάλι χρέος. Θέλετε να µη µιλάµε για το χρέος όταναυτό είναι θηλιά στον λαιµό του ελληνικού λαού; Τόσο υπεύθυνος είστε;».

Σηκώνονταςτο γάντι της αντιπαράθεσης ο Αντώνης Σαµαράς τόνισε: «Σήµεραέρχεστε καιµαςµιλάτε για σύµπλευσηόταν χθεςκάνατεέναν πρωτοφανή λόγουβρεολόγιο εναντίον της Νέας∆ηµοκρατίας. Αποφασίστε πού ανήκετε… Σε αυτούς µετους οποίους θέλετενα συµπλεύσουµεή σε αυτούς που µόνιµα υβρίζουν».

ΤΟ ΚΚΕ. Από την πλευρά της, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να «προσφέρει καµία συναίνεση και στα δύο κόµµατα» και έσπευσε να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως «λέειτη µισή αλήθεια», «η διαπραγµάτευσηδεν ήταν ούτε σύνθετη αλλά ούτε δύσκολη» αλλά και «δύσκολα και σκληρά θα είναι τα µέτρα που θαληφθούν εις βάρος του λαού».

Ο ΛΆΟς. Συναινετικός εµφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ΓιώργοςΚαρατζαφέρης, ο οποίος κάλεσε τους αρχηγούς των δύο µεγαλύτερων κοµµάτων να ζητήσουν από τον λαό συγγνώµη. ∆ήλωσε ακόµη ότι «οι σκυλοκαβγάδες µειώνουν το κύρος των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.∆.», ενώ στην παρατήρηση του Αντώνη Σαµαρά – «µήπως αντί ΛΑΟΣ είστε… λαγός, κύριε Καρατζαφέρη», υπονοώνταςότι συµπλέει µε το ΠΑΣΟΚ – ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: «Εχω την εντύπωση ότι κάποιος έγινε λαγός και έφυγε από την αίθουσα. Ο λαός έχει καταλάβει ότι το µόνο κόµµα που µπορεί να βγάλει τηχώρα από την ύφεση είναι ο ΛΑΟΣ». Ο ΣΥΡΙΖΑ. «ΠΑΣΟΚ και Νέα ∆ηµοκρατία είναι έτοιµοι να ξεπουλήσουν κοµµάτια της δηµόσιας περιουσίας», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είδαµε ένα πανηγύρι και θα το ξαναδούµε… Κοροϊδεύετε τονλαό κατ’ εξακολούθηση και στήνετε ένα σκηνικό συναίνεσης για να µας οδηγήσετε σε ελεγχόµενη χρεοκοπία». 
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll