Ώρα της Γης

Εκατομμύρια φώτα θα σβήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο για την Ώρα της Γης, σε λίγη ώρα (στις 20:30 σήμερα το βράδυ), μία πρακτική και συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στην οποία παίρνουν μέρος 131 χώρες απ΄ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.Μια ευκαιρία...
αφύπνισης για τον τρόπο με τον οποίο στερούμε από τον πλανήτη μας τους φυσικούς πόρους.


Εκατομμύρια πολίτες σε 131 χώρες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της οργάνωσης WWF και κατεβάζουν τους διακόπτες.

Το κλείσιμο του διακόπτη του ηλεκτρικού μπορεί να είναι μια κίνηση που κάνουμε μηχανικά και που πολλές φορές αμελούμε αφήνοντας τις λάμπες να καίνε άσκοπα. Με το να κλείσουμε όμως τα φώτα στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2011, συμμετέχουμε στη συμβολική κινητοποίηση της οργάνωσης "Ώρα της Γης" για τις κλιματικές αλλαγές.

H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Στην πρώτη εκδήλωση συμμετείχαν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Φέτος στην συμβολική εκδήλωση λαμβάνουν μέρος 131 χώρες. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει η Ελλάδα.

Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.

Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό. Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι.
Αν και η εκστρατεία αυτή έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, μπορεί ωστόσο να αποτελέσει την αρχή για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο φιλικό στο περιβάλλον

i-reportergr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll