Στα ύψη το πετρέλαιο!

Νέα άνοδο στην τιμή του πετρελαίου...
προκάλεσαν οι συγκρούσεις δυνάμεων που πρόσκεινται στο Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι με αντικαθεστωτικούς κοντά στο Ρας Λανούφ, που υπάρχει...

τερματικός σταθμός πετρελαίου. Ανησυχία για το ενδεχόμενο διακοπής της ομαλής τροφοδοσίας πετρελαίου έχει προκαλέσει στους επενδυτές και η πληροφορία του δικτύου Al Jazeera, που μετέδωσε ότι στη Ζουετίνα μία πετρελαϊκή εγκατάσταση είχε εγκαταλειφθεί στις φλόγες.
Η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2008, ενώ το brent κάποια στιγμή ξεπέρασε τα 116 δολάρια το βαρέλι.
Οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενο διακοπής της τροφοδοσίας, ανησυχώντας επίσης και για τυχόν εξάπλωση των αναταραχών και σε άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο, όπως η Σαουδική Αραβία.
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού πετρελαίου παράδοσης Απριλίου κατέγραψε άνοδο 1,79 δολάρια το βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 103,70 δολάρια. Νωρίτερα, η τιμή είχε εκτιναχθεί στα 104,90 δολάρια, που είναι και η υψηλότερη από τις 29 Σεπτεμβρίου 2008.
Ένα γεγονός που αξίζει να σημειωθεί είναι το έντονο ενδιαφέρων των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την τιμή του αμερικανικού αργού, ενώ μέχρι στιγμής επικέντρωναν το ενδιαφέρον τους στο βρετανικό brent, του οποίου η τιμή διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.
Σε προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες επιδόθηκε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, διαμηνύοντας ότι οι ΗΠΑ καθώς και άλλες χώρες διαθέτουν σημαντικά αποθέματα σε πετρέλαιο.
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Απριλίου κατέγραφε άνοδο 1,15 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 115,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε φτάσει και τα 116,30 δολάρια.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Λιβύης Σόκρι Γάνεμ στο πρακτορείο Reuters η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη έχει μειωθεί στα 700.000 με 750.000 βαρέλια ημερησίως, από τα φυσιολογικά επίπεδα των 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.
newscode 


Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll