Τι εκτιμούν ξένες τράπεζες για την Ελλάδα...

«Ούριος άνεμος» φύσηξε για τη χώρα μας μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, που προβλέπει τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και...






την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. ευρώ.
Οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θετικά τη συμφωνία, ενώ οι αναλυτές των ξένων οίκων, στην πλειοψηφία τους, επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποτελούν ένα σημαντικό βήμα, που θα περιορίσει τη μετάδοση της κρίσης χρέους της περιφέρειας. Παράλληλα, αναμένουν ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας θα επισπευσθεί.

"Ράλι" για τις ελληνικές τράπεζες βλέπει η City, σε περίπτωση που υποχωρήσουν τα spread. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η συμφωνία επιμήκυνσης και μείωσης επιτοκίου είναι θετική για τις τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν υπό τον έλεγχό τους κρατικά ομόλογα ύψους 45 δισ. ευρώ και δάνεια ύψους 10-15 δισ. ευρώ ή το 17-19% του συνολικού χρέους της χώρας.

Επίσης, η City επισημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση κάθε τράπεζας σε ελληνικά ομόλογα ως ποσοστό επί των κεφαλαίων της, τόσο ισχυρότερο θα εξελιχθεί το ράλι για τον τίτλο της. Με βάση τη συμφωνία, η Ελλάδα επιβαρύνεται κατά 750 εκατ. ευρώ ετησίως λιγότερα μέχρι το 2018 και θεωρητικά μειώνει το έλλειμμα προϋπολογισμού του 2011 από το 8,6% στο 8,3% του ΑΕΠ.

Η ελληνική αγορά θα ωφεληθεί περισσότερο από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης, με δεδομένο εξάλλου ότι αποτελεί και το φθηνότερο από τα χρηματιστήρια της περιφέρειας, εκτιμά η JP Morgan.

Η κερδοφορία των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών πλησιάζει στον "πάτο" της, κάτι που σημαίνει ότι ο κύκλος των υποβαθμίσεων των μετοχών θα μπορούσε να πλησιάζει στο τέλος του, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank. Επίσης, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα διπλασιάσουν τα κέρδη τους για το 2011, μετά τη μείωση του 75% το 2010 και του 45% το 2009. Ωστόσο, προβλέπει ότι τα κέρδη του κλάδου θα παραμείνουν ιδιαίτερα ευμετάβλητα.

 


Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll