F1..Μεγάλο αφιέρωμα:Το καλεντάρι και οι πίστες Μέρος 1! (video)

Μια εντυπωσιακή σεζόν αναμένεται και φέτος στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα προκύψει από τα 19 γκραν πρι. Πρεμιέρα θα κάνει το σιρκουί της...








Ινδίας, το οποίο προστέθηκε στο φετινό καλεντάρι. Η frappedoupoli σας παρουσιάζει το καλεντάρι και τις πίστες του πρωταθλήματος της F1! 

Το πρωτάθλημα φέτος αποτελούνταν από 20 γκραν πρι, ωστόσο ο εναρκτήριος αγώνας στην πίστα του Μπαχρέιν αναβλήθηκε, λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάταξης, με αποτέλεσμα η σεζόν να ξεκινήσει από το σιρκουί της Αυστραλίας.

1. Αυστραλία, Μελβούρνη, (26-28/3) 

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας διεξάγεται ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Η Αυστραλία φιλοξενεί την κορυφαία διοργάνωση από το 1985, ωστόσο από το 1996 οι ομάδες ταξιδεύουν στο πάρκο.

Οι πιλότοι θα περάσουν από την γραμμή της εκκίνησης 58 φορές, ενώ το μήκος της πίστας είναι 5.303. Το σιρκουί της Αυστραλίας είναι σχετικά γρήγορο, με τους πιλότους να αγγίζουν τα 305 χλμ. την ώρα πριν μπουν στην πρώτη στροφή.

Δείτε το βίντεο:



2. Μαλαισία, Κουάλα Λαμπούρ, (9-10/4) 

Στο δεύτερο αγώνα της σεζόν ομάδες και πιλότοι έχουν ένα πραγματικό δύσκολο έργο. Το κλίμα της Μαλαισίας με ζέστη και βροχή προβληματίζει τις ομάδες για τον τρόπο που θα στήσουν τα μονοθέσια τους.

Χαρακτηριστικό της πίστας οι συχνές αλλαγές, καθώς οι μεγάλες ευθείες διαδέχονται τις κλειστές στροφές, 15 τον αριθμό. Ο αγώνας θα ολοκληρώνεται, ύστερα από 56 γύρους.

Δείτε το βίντεο:



3. Κίνα, Σανγκάι, (16-17/4) 

Στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στη Σαγκάι θα διεξαχθεί ο τρίτος αγώνας της χρονιάς. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι ο τρίτος που θα γίνει στην κινέζικη πίστα.

Χαρακτηριστικό της πίστας οι τρεις μεγάλες ευθείες , όπου οι πιλότοι αγγίζουν τα 317 χλμ. την ώρα. Ενώ τις ευθείες διαδέχονται οι οχτώ στροφές, οι οποίες δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για προσπεράσματα.

Η κεντρική κερκίδα μπορεί να φιλοξενήσει 29.000 θεατές, ενώ σχεδόν το 80% βλέπει ολόκληρη την πίστα. 

Δείτε το βίντεο:




4. Τουρκία, Κωνσταντινούπολη, (7-8/5) 

Σε μια υπερσύγχρονη πίστα φιλοξενείται ο τέταρτος αγώνας της σεζόν, στην Κωνσταντινούπολη. Η γειτονική Τουρκία υποδέχεται την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2005.

Κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πίστας είναι ότι τα μονοθέσια γυρίζουν με αντίστροφή φορά από τους δείκτες του ρολογιού, όπως συμβαίνει και στην πίστα της Βραζιλίας.

Το Instabul Park αποτελείται από 14 στροφές, ενώ υπάρχουν γρήγορα και αργά κομμάτια.

Δείτε το βίντεο:



5. Ισπανία, Καταλονία, (21-22/5) 

Ίσως μια από τις πίστες που οι πιλότοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, καθώς εκεί πραγματοποιούνται οι επίσημες δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν. Χαρακτηριστικό της πίστας είναι η καταπόνηση των ελαστικών. Η έξοδος από την τελευταία στροφή είναι σημαντική για την τελική ταχύτητα που θα πιάσουν στην ευθεία που ακολουθεί.

Δείτε το βίντεο:



6. Μονακό, Μόντε Κάρλο, (28-29/5)

Ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκραν πρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο αγώνας πραγματοποιείται στους δρόμους του πριγκιπάτου, με πολλούς αστέρες από όλους τους χώρους να το παρακολουθούν.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας του Μόντε Κάρλο είναι ο πιο αργός, οι πιλότοι έχουν πολύ δύσκολο έργο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους. Δύσκολο έργο όμως έχουν και οι μηχανικοί, καθώς τα μονοθέσια απαιτούν ιδιαίτερο στήσιμο.

Δείτε το βίντεο:



7. Καναδάς, Μόντρεαλ, (11-12/6) 

Το έβδομο γκραν πρι της σεζόν φιλοξενείται στον Καναδά. Τον Οκτώβριο του 1978 οι πιλότοι έτρεξαν για πρώτη φορά στην πίστα του Μόντρεαλ, με τον Ζιλ Βιλνέβ να φτάνει στην πρώτη νίκη της καριέρας του.

Το 1982 η συγκεκριμένη πίστα μετονομάστηκε σε «Ζιλ βιλνέβ», ύστερα από τον θάνατο του πιλότου στο βελγικό γκραν πρι.
Η πίστα αποτελείται από 10 στροφές, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες ευθείες.

Δείτε το βίντεο:



8. Ευρωπαϊκό GP, Βαλένθια, (25-26/6) 

Στους δρόμους της Βαλένθια και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης θα πραγματοποιηθεί ο όγδοος αγώνας της σεζόν. Κύριο χαρακτηριστικό της πίστας είναι η τελική ταχύτητα των μονοθέσιων. Μάλιστα, στη μεγαλύτερη ευθεία της πίστας τα μονοθέσια αγγίζουν τα 315χλμ. την ώρα. Ο ταχύτερος γύρος έγινε πέρυσι από τον Τίμο Γκλοκ.

Δείτε το βίντεο:



9. Μεγάλη Βρετανία, Σιλβερστόουν, (9-10/7)

Στην πίστα που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της Φόρμουλα 1, οι πιλότοι θα τρέξουν στον ένατο αγώνα της σεζόν. Αρχικά το Σίλβερστοουν είχε κατασκευαστεί ως αεροδρόμιο, αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των μεγάλων ευθειών, όπου οι πιλότοι αγγίζουν τα 295 χλμ. την ώρα.

Δείτε το βίντεο:



sport-fm
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll