Quiz..

Προσπαθήστε να λύσετε αυτό το quiz: Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από

1. Ξενοδοχείο
2. Φοιτητική Εστία
3. Φυλακές

Η σωστή απάντηση είναι η...





το 3. Είναι φυλακές στη Σουηδία στην πόλη Boras, επιπέδου C, δηλαδή για αδικήματα μέτριας εγκληματικότητας. Έχουν 2 γυμναστήρια, μπιλιάρδο, βιβλιοθήκη, γήπεδο ποδοσφαίρου, σχολείο. Κάπως έτσι είναι οι φυλακές στη Σουηδία και γενικά στις Σκανδιναβικές χώρες. Ίσως κάποιοι να πουν ότι η Σουηδία έχει ανεπτυγμένη οικονομία λόγω βιομηχανίας (βλ. Saab, Volvo, Nokia, Ericsson, Ikea κλπ.) και γι’ αυτό οι φυλακές της μοιάζουν με δικό μας ξενοδοχείο. Η Δανία όμως, μία άλλη Σκανδιναβική χώρα, βασίζει την οικονομία της στη γεωργία, την κτηνοτροφία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχει 800.000 δημοσίους υπαλλήλους σε πληθυσμό 5,5 εκ (δηλαδή διπλάσιους από την Ελλάδα), ενώ στον ιδιωτικό τομέα, τα συνδικάτα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έκκληση για μποϊκοτάρισμα έναντι του εργοδότη που δεν τηρεί τους συλλογικούς κανονισμούς. Έχει χαμηλή ανεργία, ελάχιστη εγκληματικότητα και διαφθορά. Φυσικά τους δανέζικους και τους σουηδικούς μισθούς, τα επιδόματα και τις παροχές ο Έλληνας τα βλέπει με το κιάλι! Ας συγκρίνουμε τώρα τις 3 χώρες Ελλάδα, Σουηδία και Δανία με καθαρά οικονομικούς όρους:

Το 2010 το χρέος της Σουηδίας ήταν 853.300.000.000$, της Δανίας 559.500.000.000$ και της Ελλάδας 532.900.000.000€$. Το ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ τους ήταν για τη Σουηδία 241%, για τη Δανία 274% και την Ελλάδα 165%! Εσείς ποια χώρα θεωρείτε πιο χρεωμένη; Προτείνουμε αν ζορίσουν πολύ τα πράγματα στην Ελλάδα, αν όχι να φύγουμε στη Σουηδία, τουλάχιστον να συμβιβαστούμε με μια Δανία.








Το πολύ πολύ να δώσουμε περιθώριο μέχρι το 2016, οπότε και τα 3D σκίτσα που βλέπετε για την καινούργια φυλακή στο νησί Falster της Δανίας θα υλοποιηθούν. Τι λέτε; Πάμε Falster
;

trelokouneli
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll