Τα τρία σημεία «κλειδιά» της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα




Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και οι δυνατότητες χρηματοδότησης των τραπεζών θα βρεθούν στο επίκεντρο του κλιμακίου της τρόικας που θα έρθει στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με...




εκπρόσωπο του ΔΝΤ.
Στις αρχές Μαΐου, η τρόικα θα βρεθεί στη χώρα μας στα πλαίσια της τέταρτης αναθεώρησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η χώρα μας, στα πλαίσια της προσφυγής της στον εξωτερικό δανεισμό των 110 δισ. ευρώ που έλαβε από ΔΝΤ και ΕΕ τον περασμένο Μάιο.
«Στο επίκεντρο της επίσκεψης θα είναι η διασφάλιση των πολιτικών που θα οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ David Hawley, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ θα εξετάσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τα μεσοπρόθεσμα σχέδια χρηματοδότησης των τραπεζών, προσέθεσε ο Hawley.
Ερωτηθείς εάν η αποστολή σχεδιάζει να προβεί σε ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Hawley, δήλωσε: "Σε κάθε αναθεώρηση του προγράμματος, το ΔΝΤ κάνει μια αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους και το πρόγραμμα ταμείο δεν μπορεί να προχωρήσει εάν το χρέος θεωρείται ότι είναι βιώσιμη.
Ερωτηθείς για το εάν το κλιμάκιο της τρόικας σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε: «Σε κάθε αναθεώρηση του προγράμματος, το ΔΝΤ κάνει μια αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους. Η συνέχιση του χρηματοδοτικού προγράμματος δεν είναι εφικτή, εάν το χρέος θεωρηθεί ότι δεν είναι βιώσιμο». Παράλληλα, επεσήμανε ότι στο ελληνικό πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί δέσμευση ότι η χώρα θα εξυπηρετήσει το χρέος της, μία δέσμευση που, όπως τόνισε, εξακολουθεί να ισχύει».

 Reuters
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll