Κατηγορούμενος ο Παπαγεωργόπουλος...


Κλήσεις για να απολογηθούν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μαΐου απέστειλε σε 25 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης ο γ’ ειδικός ανακριτής της πόλης. Ο ανακριτής ολοκλήρωσε τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και ανάμεσα σε όσους...


καλούνται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του είναι ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ακόμη και ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος. Οι κατηγορίες αφορούν στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα για το δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, το πόρισμα καταλογίζει πλημμελή έλεγχο και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό. Ήδη για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καλείται εκ νέου σε απολογία.

Παπαγεωργόπουλος: "Να αποκαλυφθεί η αλήθεια"
"Ελπίζω οι διαδικασίες να κινηθούν σύντομα -όπως τρεις φορές εγγράφως έχω ζητήσει τα τελευταία 3 χρόνια- έτσι ώστε επιτέλους να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια", δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης και τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στις κλήσεις 25 ατόμων σε απολογία από τον γ’ ειδικό ανακριτή.

"Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμαι από τον Τύπο, πως παρά το ότι στην τελική έκθεση της Οικονομικής Επιθεωρήτριας δεν συμπεριλαμβάνεται στα «εξετασθέντα πρόσωπα», ούτε στα «εμπλεκόμενα πρόσωπα» ο δήμαρχος που αποκάλυψε την υπεξαίρεση, ο ανακριτής θα τον καλέσει για κατάθεση. Ίσως ορισμένοι θέλουν να κάνουν υποδείξεις και να δώσουν κατεύθυνση στην ελληνική δικαιοσύνη κάτι το οποίο βεβαίως δεν θα κάνω εγώ διότι τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη προς αυτή", τόνισε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

news247
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll