Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες. Οι πολιτικοί αρχηγοί κατευθύνονται στα γραφεία τους για να προβούν σε δηλώσεις, ενώ αργότερα αναμένεται να εκδοθεί ανακοινωθέν από την Προεδρία....


"Δεν κατάλαβαν αν οι άνθρωπο αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π.Χ., ούτε αυτούς θα έγραφε η Ιστορία, ούτε την ημερομηνία . Η καρέκλα κάποιον, πάνω από την Ελλάδα, οψόμεθα", τόνισε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Καρατζαφέρης.

Το πολιτικό συμβούλιο ξεκίνησε στις 12.30. Αρχικώς οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, κ.κ. Παπακωνσταντίνου καιΔρούτσας, ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για οικονομικά και θεσμικά θέματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε. "Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, είναι σημαντικό να συνεννοηθούμε, υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης", είπε.

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Τρια είναι σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

1. Η ΝΔ δίνει ένα είδος συναίνεσης στην κυβέρνηση, η οποία υιοθετεί και εντάσσει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ορισμένες από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2. Ο πρωθυπουργός προτείνει την τοποθέτηση προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής σε νευραλγικά πόστα και προχωρά σε ανασχηματισμό. 

3. Δεν επιτυγχάνεται η συναίνεση και ο πρωθυπουργός αποφασίζει την προσφυγή στην κάλπη ή τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα της εξόδου από το ευρώ

Η σύσκεψη έγινε με φόντο, τις νέες πιέσεις προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση της βοήθειας, το κύμα των συζητήσεων, εντός και- κυρίως- εκτός Ελλάδας, αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας στηνευρωζώνη, το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς και τα ποικίλα σενάρια περί κάθε λογής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, η κυβέρνηση, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε σειρά μέτρων: Αποκρατικοποιήσεις και παρεμβάσεις άνω των 6 δισ. ευρώ για εφέτος, καθώς και το πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (2012- 2015), ενόψει των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll