"Σας αφήνουμε πίσω κύριε Τσίπρα"

"Είχα επαφές, και θα έχω. Είχα καθήκον να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο και κακοτοπιά", τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις κατηγορίες ότι είχε μυστικές συνομιλίες με τον επικεφαλής του ΔΝΤ,Ντομινίκ Στρος Καν....




Ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Αλ. Τσίπρα, λέγοντας:
"Μιλάτε για μνημόνιο χρεοκοπίας, αλλά θέλετε κάθε μήνα να μπαίνει ο μισθός στο λογαριασμός σας",χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ "συνοδοιπόρο" της ΝΔ.


"Εμείς προχωράμε με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα, σας αφήνουμε πίσω", επανέλαβε.

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθη "αν είναι ο παραμυθάς ο Στρος Καν" και, απαντώντας με αιχμηρό τρόπο, ο πρωθυπουργός είπε ότι"δεν κρύφτηκε στο Καστρί ή στο Μαξίμου, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι", επισημαίνοντας ότι ήταν υποχρεωμένος να αναζητήσει χρηματοδότηση για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία.

"Τι να έκανε η κυβέρνηση; Να μην συζητάει με διεθνείς παράγοντες;", διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός: "Θα ήταν καλύτερα να μην του είχα μιλήσει; Να κλεινόμουν στο Μαξίμου ή στο Καστρί; Όπως κάποιος άλλος κρυβόταν με το κεφάλι στην άμμο;", σχολίασε.

"Το ότι ήμουν σε επαφή με τον Ντομινίκ Στρος Καν και με άλλους ηγέτες της ΕΕ δεν είναι ανακάλυψη, είναι δικιά μου δημόσια δήλωση από την αρχή. Καταρρίπτει και την κριτική της ΝΔ ότι δεν κινηθήκαμε γρήγορα", είπε και πρόσθεσε: "Όλα καθαρά και πάνω στο τραπέζι. Ποιο θα ήταν το σωστό, να μη συζητούσε η ελληνική κυβέρνηση με διεθνείς παράγοντες για πιθανές λύσεις;".

Συμπλήρωσε ότι "όλοι μπορούν να μιλούν εκ του ασφαλούς, με την ασφάλεια των 110 δισ. να λένε όποια αθλιότητα θέλουν, όπως ότι όλα ήταν προαποφασισμένα. Από το Νοέμβριο έως το Μάιο κάναμε προσπάθεια για να μην χρειαστούμε το μηχανισμό. Αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμασταν με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ".

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε: "Ο Στρος Καν είπε ότι υπόγεια συμφωνήσαμε. Θυμάστε τι κάνατε το Νοέμβριο του 2009; Καλούσατε τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μας λέγατε για τη διαφθορά. Αυτό το κάνατε γιατί ανοίξατε την κερκόπορτα για το ΔΝΤ και γιατί τα κάνατε πλακάκια με τον κ. Καραμανλή. Για αυτό δεν μιλάει ενάμιση χρόνο".

Διερωτήθηκε αν ο Στρος Καν είναι παραμυθάς και πρόσθεσε: "Γιατί δεν το λέτε από το βήμα της Βουλής; Λέτε ότι είμαστε ανεύθυνοι, ποιος εσείς που πορεύεστε αγκαζέ με τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Μητσοτάκη".

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Ασχολείστε μόνο με το κουτσομπολιό και τις συνωμοσίες", υπογραμμίζοντας ότι "το μόνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να πετάει πολιτικές πέτρες στις προσπάθειες της κυβέρνησης".

Στο κράτος ο έλεγχος της ΔΕΗ

Το κράτος δεν θα απεμπολήσει τον έλεγχο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και την επιχειρηματική πρακτική, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι είναι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όχι όμως για συντεχνίες και εξυπηρέτηση ημετέρων. Επεσήμανε ότι η πώληση του 17% δεν έχει μόνο δημοσιονομικό στόχο, αλλά και τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο τριών νέων ανθρώπων κατά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, αλλά και όλης της κυβέρνησης προς τα μέλη των οικογενειών του
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll