Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια

Υπό τη σκιά έντονων πιέσεων με διακύβευμα την περαιτέρω χρηματοδότηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 12.30 το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια....


Ενόψει του συμβουλίου, ο πρωθυπουργός είχεμαραθώνια σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: "Πρέπει όλοι να συναισθανθούν τις ευθύνες τους, Ήδη με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προχθές. Αύριο με την προγραμματισμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αύριο θα πρέπει να δείξουμε ως χώρα ότι αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε, τι διακυβεύεται".

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Τρια είναι σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

1. Η ΝΔ δίνει ένα είδος συναίνεσης στην κυβέρνηση, η οποία υιοθετεί και εντάσσει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ορισμένες από τις προτάσεις της αξιωματικης αντιπολίτευσης.

2.Ο πρωθυπουργός προτείνει την τοποθέτηση προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής σε νευραλγιακά πόστα και προχωρά σε ανασχηματισμό. 

3 Δεν επιτυγχάνεται η συναίνεση και ο πρωθυπουργός αποφασίζει την προσφυγή στην κάλπη ή τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα της εξόδου από το ευρώ


H στάση της αντιπολίτευσης

"Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία", διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Στόχος της σύσκεψης είναι να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, υποστηρίζει η ΓΓ της ΚΕτου ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι "η συνάντηση σίγουρα γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Παπανδρέου" και ότι "αυτό που σήμερα είναι πρώτο και βασικό είναι ο λαός να μην υποκύψει στον εκβιασμό".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι το κόμμα του στη συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, "θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η Ελλάδα να βγει ωφελημένη".

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών "διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, την μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί τους πολιτικούς αρχηγούς το μεσημέρι της Παρασκευής (12.30) ώστε να συζητήσουν τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις ενώ - σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας - "στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας".

Δεν έλαβαν πρόσκληση η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά καθώς βάσει του κανονισμού της Βουλής δεν αναγνωρίζονται ως κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε διαδοχικές συναντήσειςμε τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην Παπαρήγα, με αντικείμενο την αναζήτηση περιθωρίων για συναίνεση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε προχωρήσει σε αλλεπάλληλες εκκλήσεις για εθνική συνεννόηση και συστράτευση. 

Η σύσκεψη θα γίνει με φόντο, τις νέες πιέσεις προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση της βοήθειας, το κύμα των συζητήσεων, εντός και- κυρίως- εκτός Ελλάδας, αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς και τα ποικίλα σενάρια περί κάθε λογής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, η κυβέρνηση, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε σειρά μέτρων: Αποκρατικοποιήσεις και παρεμβάσεις άνω των 6 δισ. ευρώ για εφέτος, καθώς και το πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (2012- 2015), ενόψει των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll