Αφιέρωμα στον τελικό του Champions League

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τίθενται αντιμέτωπες οι δύο κατά γενική ομολογία κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για την περίοδο 2010-2011. Η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο, κατέκτησαν τα πρωταθλήματα...
στις δύο κορυφαίες εθνικές διοργανώσεις του πλανήτη και έφτασαν στο Γουέμπλεϊ (Σάββατο, 21:45 ΝΕΤ) να διεκδικούν το πολυτιμότερο τρόπαιο που υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο.

Οπως και το 2009 στη Ρώμη, δηλαδή, μόνο που τα δύο τελευταία χρόνια η "Μπάρτσα" γιγαντώθηκε, ενώ η Γιουνάιτεντ πέρασε με επιτυχία τη μεταβατική περίοδο και ο Φέργκιουσον δημιούργησε ακόμα μία νέα ομάδα, που έγινε ήδη η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, με τον 19ο τίτλο που πανηγύρισε. Ασυνήθιστη είναι, επίσης, η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία έφτασαν στο Λονδίνο οι δύο φιναλίστ. Ακόμα και η "τιτανομαχία" Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στους ημιτελικούς, κρίθηκε από το πρώτο ματς με τη νίκη 2-0 των "Μπλαουγκράνα" στη Μαδρίτη. Για δύο ομάδες ανίκητες όταν αγωνίζονται στην έδρα τους, είναι το καλύτερο σενάριο να λύσουν τις διαφορές τους σε ουδέτερο έδαφος και δη στο "ναό" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Πεπ Γκουαρντιόλα και Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν έχουν τίποτα να κρύψουν μεταξύ τους. Γνωρίζονται καλά, όχι μόνο επειδή προπονούν δύο από τις πιο δημοφιλείς ομάδες στον κόσμο, αλλά επειδή αυτές έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2008 (ημιτελικοί) κερδ

Ο πρώτος θα επιδιώξει να κυριαρχήσει εφαρμόζοντας ασταμάτητη κυκλοφορία της μπάλας, σήμα-κατατεθέν της Μπαρτσελόνα, ο δεύτερος αναζητά τρόπο να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι, τον σούπερ σταρ που ξεφεύγει από το απόλυτα πειθαρχημένο πλαίσιο των Καταλανών και με τις εμπνεύσεις του έχει ήδη πετύχει 11 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, τα περισσότερα σε μία σεζόν από τότε που ξεκίνησε η διοργάνωση (1993).

Η Γιουνάιτεντ με την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, που δέχεται ένα γκολ κάθε τρεις αγώνες, αντιμετωπίζει την καλύτερη επίθεση με μέσο όρο 2.25 γκολ ανά παιχνίδι. Το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στον κόσμο (Φέρντιναντ-Βίντιτς) εναντίον της "τρομακτικής" τριπλέτας Μέσι-Βίγια-Πέδρο. Ο κορυφαίος Βρετανός προπονητής, απέναντι στον κορυφαίο Ισπανό. Δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα για να γεμίσει το Γουέμπλεϊ από 90.000 κόσμο, με προοπτική να παρακολουθήσει έναν από τους ποιοτικότερους τελικούς στην ιστορία. Γιατί μπορεί να λέμε ότι συνήθως σε τέτοια ματς κυριαρχεί η σκοπιμότητα, όμως το επιθετικό ποδόσφαιρο, το θέαμα και το fair play είναι βασικά στοιχεία που διέπουν το DNA της "Μπάρτσα" και των "Κόκκινων Διαβόλων".

 
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll