Eκτός βαρέων και ανθυγιεινών 150.000 εργαζόμενοι

Εκτός λίστας βαρέων και ανθυγιεινών, πρόκειται να βρεθούν πλέον των 150.000 εργαζομένων, ενώ από την άλλη, εισέρχονται 50.000 άλλοι, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου. Οι λίστες θα είναι έτοιμες από τις 15 Ιουνίου, ενώ το νέο καθεστώς θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες...



70.000 εργαζόμενοι από τα επαγγέλματα που θα αποχαρακτηριστούν, είναι: διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται στη βαριά βιομηχανία, τη χημική και τη φαρμακοβιομηχανία. Από την άλλη, οι πρώτοι που θα μπουν στην αναθεωρημένη λίστα, είναι το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Επίσης, εκτός λίστας θα βρεθούν: οικιακοί βοηθοί, πλανόδιοι μικροπωλητές, εργαζόμενοι στο χώρο του μόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κομμωτές και κάποιες ειδικότητες από το χώρο του τουρισμού και επισιτισμού. Οι σερβιτόροι και οι τραγουδιστές θα παραμείνουν στη λίστα, καθώς οι συνθήκες εργασίας τους δεν έχει τροποποιηθεί.

Πάντως, ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται ήδη στις λίστες των βαρέων και ανθυγιεινών του υπουργείου, είναι οικοδόμοι, οδηγοί μέσων μεταφοράς, εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, στο χονδρεμπόριο, βιομηχανία τροφίμων και ποτών, στις κατασκευαστικές και τεχνίτες ανέγερσης κτιρίων και δομικών έργων. Όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα που θα αποχαρακτηριστούν, θα δουν μειωμένους μισθούς από 50 έως 250 ευρώ. Όσοι παραμείνουν στις λίστες και συμπληρώνουν 4.500 ένσημα έως το 2015, καλύπτουν δηλαδή τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, μπορούν να συνταξιοδότηθούν.

trelokouneli
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll