Μανώλης Γλέζος: Τέτοια μειοδοσία δεν υπήρξε στην παγκόσμια ιστορία!


Ο Μανώλης Γλέζος παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη (10 σελίδες) στην οποία συγκρίνει την σημερινή κατάσταση της χώρας με εκείνη που επικρατούσε στην Κατοχή.Ο άνθρωπος που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την ιστορία της χώρας μας πρότεινε λύσεις για την έξοδο από την κρίση και φάνηκε πολύ σκεπτικός και προβληματισμένος για την επιρροή των ξένων κρατών στην Ελλάδα.Απαντάει στα διλήματα, για το πείραμα της Άμεσης Δημοκρατίας στ’ Απειράθου, για τον Καλλικράτη, για το υπουργείο Παδείας “περισσότερες σχολές είχε ο υπόδουλος Ελληνισμός, το Ελληνικό κράτος τις συρρίκνωσε”.
Για τον...
Μάθιο Πόταγα, τον νέο που στις 2 Μαίου έδωσε τη ζωή του στη πρώτη πράξη αντίστασης κατα των ναζιστικών στρατευμάτων,
“Την αυτοβιογραφία μου θα τη γράψω όταν γεράσω, τώρα ακόμα δημιουργώ!” για τον εκτελεσμένο αδελφό του Νίκο…
Διαβάστε τα κάποια απο τα σημεία της συνέντευξης που δημοσιεύτε στο περιοδικό Crash στις 10 Ιουνίου:


Γιατί τότε (στην Κατοχή) αναλαμβάνατε την ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και την κοινωνία και σήμερα δεν αναλαμβάνουμε ανάλογη ευθύνη και ρίσκο;
Η συνειδητοποίηση της συλλογική ευθύνης απέναντι σε ένα συλλογικό μέτρο που λαμβάνεται εναντίον του λαού, δεν είναι εύκολο να περάσει από το στάδιο της συνειδητότητας, της αυτογνωσίας στο στάδιο της ενεργητικής αντίδρασης. […] πληροφορώ και τονίζω ότι τα φαινόμενα αντίστασης-αντίδρασης για το πρώτο χρονικό διάστημα σε σχέση με την Κατοχή είναι περισσότερα τώρα από ό,τι στην Κατοχή».

Σήμερα είμαστε ανεξάρτητοι;
Δεν έχουμε Κατοχή, όχι. Υποτέλεια έχουμε, Κατοχή δεν έχουμε. Έχουμε μέχρι αφάνταστου βαθμού μειοδοσία εθνική, αλλά δεν έχουμε Κατοχή. […] εμείς λευτερώσαμε την Ελλάδα, και επειδή διατείνονται οι Εγγλέζοι ή οι πράκτορές του ότι οι Εγγλέζοι μας ελευθέρωσαν, εγώ τους προκαλώ να μου πουν ποιο μέρος της Ελλάδας απελευθέρωσαν. […] είμαστε πολύ υποτελείς απέναντι στους ξένους. Κανονίζουν τα πάντα. Αυτού του είδους τη μειοδοσία δεν την έχω συναντήσει ως τώρα στην παγκόσμια ιστορία, μπορώ να πω».

Μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έχετε λύσεις;
«Πρώτη. Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.[…] Η Γερμανία λοιπόν αυτή τη στιγμή μας χρωστά μαζί με τους τόκους του 3%, 1.5 τρις ευρώ!»
«Αν δεν βρούμε τα θεσμικά πλαίσια ώστε να εμποδίσουμε τον άλλον να κλέβει το Δημόσιο, να κάνει τις λαμογιές του στο Δημόσιο, θα βρισκόμαστε στο ίδιο πάλι, σημείο».
«Για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, εμείς δώσαμε συνολικά 108 δισεκατομμύρια. Σήμερα οφείλουμε 6.5 δις. Γιατί δεν μας δανείζουν οι τράπεζες;»
«Σε ποιους οφείλουμε το δάνειο; Σε κράτη; Σε τράπεζες; Σε εταιρείες; Σε ιδιώτες; Θέλω να ξέρω πού οφείλουμε το δάνειο. Να γίνει έλεγχος πραγματικός, να δούμε οφείλουμε πραγματικά ή μήπως δεν οφείλουμε;»
«Χρειάζεται μια κυβέρνηση άλλη. Αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να το κάνει. Δεν θέλει να το κάνει. Ή εκτελεί εντολές ξένων και δεν το κάνει. […] αν ο λαός πίστευε ότι μια κυβέρνηση του λέει την αλήθεια και υπηρετεί τα λαϊκά συμφέρονται τότε θα μπορούσε να κάνει ένα εσωτερικό ομολογιακό δάνειο».


peripatris
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll