Τι περιμένει τους νέους στην αγορά εργασίας...

Αλλάζουν τα πάντα σε μισθούς και ωράριο

Η πλέον αδικημένη θα είναι η γενιά των 592 ευρώ, νέοι ηλικίας έως 15 ετών που αν καταφέρουν να βρουν απασχόληση, οι αμοιβές και οι συνθήκες εργασίας θα είναι σαφώς χειρότερες από αυτές που ζούμε σήμερα.Κατ' απαίτηση της...


τρόικας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να περάσει στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα που θα προβλέπουν μείωση της κατώτατης αμοιβής έως και 20%, δηλαδή οι νέοι εργαζόμενοι θα αμείβονται με 592 ευρώ τον Πάντως θα πρέπει να καθοριστούν και προϋποθέσεις για να μπορούν οι επιχειρήσεις να υπογράφουν τέτοιες συμβάσεις με αποδοχές 592 ευρώ. Πρώτον, να μην έχουν κάνει απολύσεις τρεις μήνες πριν και δεύτερον να μην απολύσουν όσο διαρκεί η σύμβαση.

Επίσης, με την τρόικα συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί ωράριο-λάστιχο έως 10 ώρες την ημέρα. Οι αντίστοιχες μειώσεις ή τα ρεπό θα δίνονται χωρίς να απαιτείται η συμφωνία των εργαζομένων μέσα σε διάστημα 6 μηνών αντί 4 που ισχύει σήμερα.

Η τρόικα ζητά να επεκταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα, ώστε οι εργαζόμενοι να μην αποκτούν ποτέ τα δικαιώματα των μισθωτών, όπως είναι οι αποζημιώσεις τα δώρα και τα επιδόματα. Έτσι, ο συμβασιούχος ορισμένου χρόνου θα μπορεί να υπογράφει σύμβαση έως τρία χρόνια ή έως τρεις φορές χωρίς να δικαιούται σύμβαση αορίστου χρόνου.



newsbeast
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll