Οικουμενική χωρίς τον Παπανδρέου ζήτησε ο Σαμαράς - Επαφές Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς

Τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, χαρακτηρίζοντας "ιστορικά κρίσιμες" τις στιγμές που βιώνει η χώρα...
Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στη συνέχεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής.


Αργά το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ προηγήθηκαν επαφές και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.


Η επικοινωνία Παπανδρέου- Σαμαρά διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ από τη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο επισήμως για το περιεχόμενό της πριν από τη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου. Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς είπε ότι συμφωνεί σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, αρκεί να μην είναι επικεφαλής ο κ. Παπανδρέου και υπό την προϋπόθεση να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.


Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε χρονικό περιθώριο για αυτό το εγχείρημα τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και κατόπιν τη διεξαγωγή εκλογών. Πηγές της ΝΔ- όπως μετέφερε το Mega- σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε ευθέως την πρόταση Σαμαρά, αλλά έδωσαν νέο τηλεφωνικό ραντεβού για αργότερα.


Η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας ζήτησαν τη προσφυγή στις κάλπες, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης συναντά την Πέμπτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τι είπε ο Παπανδρέου στον Παπούλια



Εντός του προεδρικού Μεγάρου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων σε αναζήτηση συνεννόησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση".


Στην ανάγκη πανεθνικής προσπάθειας είχε αναφερθεί προηγουμένως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.

Συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών 



Συνεδρίασε η ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αλλάζει το ύψος του αφορολόγητου από τις 12.000 ευρώ, ενώ αποσύρεται και η ιδέα της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Ο Βρεττός ζητεί παραίτηση μελών της κυβέρνησης



Την παραίτηση των μελών της κυβέρνησης και αντικατάσταση υπουργών σε κρίσιμα υπουργεία με προτεραιότητα εκείνο των Οικονομικών, με πρόσωπα και εκτός κυβερνώντος κόμματος, ζητά με δελτίο Τύπου ο βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll