Έκκληση Παπανδρέου προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα...
 καταθέτοντας προτάσεις, αλλά και να προχωρήσουν σε από κοινού διαπραγμάτευση, έκανε εκ νέου ο πρωθυπουργός, με δήλωση του προς τον ελληνικό λαό.  ....




Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα "ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον μας", σημειώνοντας ότι "είναι προϊόν διαβούλευσης" και "περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού".


"Καλώ και πάλι όλους, μέχρι τη ψηφοφορία και μετά, να καταθέσουν κάθε πρόταση τους", είπε, συμπληρώνοντας: "Κάθε έξυπνη πρόταση που θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Αρκεί να είναι εφικτές και να μας οδηγούν στο νοικοκύρεμα του κράτους μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας".


Εν συνεχεία απηύθυνε κάλεσμα προς τις ηγεσίες των κομμάτων για συνεννόηση, προτείνοντας την από κοινού διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Έκανε δε λόγο για κοινές ομάδες εργασίας και επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής.


Ζήτησε υπέρβαση των κομματικών τειχών, "να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες, δουλεύοντας μαζί", όπως είπε, προσθέτοντας: "Να παραμερίσουμε τις ψηφοθηρικές αντιλήψεις, να βάλουμε πρώτα την πατρίδα μας".


Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό "δείχνουμε στους εταίρους μας ότι είμαι σοβαροί. Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης".





Μίλησε μάλιστα για αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν από κοινού, οι οποίες- όπως είπε- θα μπορούν "να σπάνε αντιστάσεις μεγάλων συμφερόντων που δεν μας θέλουν μαζί, που δεν θέλουν την αλλαγή".


"Μπροστά μας έχουμε μία δύσκολη διαπραγμάτευση", επισήμανε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι "εάν η χώρα μας πάει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό θα αποτελούσε εγγύηση για εταίρους μας" και θα μπορέσουμε να επιτύχουμε "πιο ισχυρό αποτέλεσμα".


Απευθυνόμενος στο λαό, είπε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες και την αγωνία της ελληνικής οικογένειας και πως "είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση". "Πάμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων", είπε και κατέληξε: "Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στη μέση της διαδρομής. Μαζί μπορούμε και να τα καταφέρουμε για το καλό της Ελλάδας".


Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι στο ΛΑΟΣ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ψηφίσουν αρνητικά στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


Αντιδράσεις


Απορρίπτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και δηλώνει απερίφραστα ότι "η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".


"Δεν χρειαζόταν διάγγελμα για να καλέσει ο Γ. Παπανδρέου τη ΝΔ, τον Καρατζαφέρη, τη Μπακογιάννη και τους άλλους πρόθυμους να τον στηρίξουν πιο φανερά στον πόλεμο που κλιμακώνει κατά του λαού" αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση - απάντηση.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ θεωρεί ότι η μόνη πρόταση που θα έχει απήχηση, είναι μια εθνική κυβέρνηση, στην οποία θα μετέχουν και εξωκοινοβουλευτικοί -"με ό,τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος και εκτός κοινοβουλίου", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


"Η μοναδική συναίνεση που δίνεται απλόχερα στον πρωθυπουργό είναι αυτή της τρόικας και των τραπεζιτών", εκτιμά το γραφείο τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού.


"Είμαστε σε κηδεμονία εδώ και χρόνια"


"Ποιος πρωθυπουργός θέλει να βγαίνει με το δίσκο για λεφτά. Αυτό κάνω και ακούω και τα σχολιανά μου. Θέλετε ή όχι τα χρήματα κ. Τσίπρα; Να τους φτύσω τους ευρωπαίους; Να κάνω τον ήρωα; Αλλά την επόμενη ημέρα θα φεύγαμε από το ευρώ. Αυτή είναι η πατριωτική στάση;", είπε νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. "Είμαστε σε κηδεμονία, όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια λόγω του ελλείμματος και του χρέους", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll