Στον τελικό η εθνική γυναικών στο πόλο

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου θα διεκδικήσει την Παρασκευή (16:00) η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών στη Σανγκάη.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει την προέλασή του στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς στον σημερινό ημιτελικό επιβλήθηκε...

14-11 της Ιταλίας και πλέον περιμένει το απόγευμα την αναμέτρηση της Ρωσίας με την Κίνα για να μάθει απέναντι σε ποια ομάδα θα διεκδικήσει το χρυσό. Βεβαίως, οι πολίστριες του Γιώργου Μορφέση έχουν εξασφαλίσει ήδη μετάλλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει ιδιαίτερα για να βρει το «μυστικό» της σημερινής επιτυχίας της εθνικής. Στο πόλο ο κανόνας είναι ότι η καλύτερη ομάδα κατά 90% νικάει και αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα στο "Νατατόριουμ". Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ανώτερο από την Ιταλία, έπαιξε καλά κυρίως στην επίθεση και πήρε εύκολα τη νίκη.

Τα δύο γκολ της Ασημάκη έβαλαν από νωρίς μπροστά την εθνική, που δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Η Αμπάτε κράτησε κοντά στο σκορ την Ιταλία στην πρώτη περίοδο (3-2), αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η ελληνική ομάδα σημείωσε τρία αναπάντητα γκολ και έβαλε γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη. Οι διεθνείς μας έβρισκαν με χαρακτηριστική άνεση λύσεις απέναντι στην αντίπαλη άμυνα, παρά το ότι δεν κέρδισαν αρκετές αποβολές, και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες 8-5. Η «σετερόσα» από την πλευρά της προσπαθούσε με έξυπνες κινήσεις στην επίθεση και έβρισκε ελεύθερα σουτ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό...

Δύο γκολ της Αντιγόνης Ρουμπέση έφεραν τη διαφορά στο +5 (10-5), για να ακολουθήσει μία μικρή... καθίζηση, όπως ακριβώς και στον προημιτελικό με την Ολλανδία (κατά σύμπτωση με αφετηρία το ίδιο ακριβώς σκορ). Με δύο διαδοχικά πέναλτι που κέρδισε η Φρασινέτι και αξιοποίησε η Μπιανκόνι οι Ιταλίδες μείωσαν σε 10-7 και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κατεβάσουν τη διαφορά στα δύο γκολ, όμως η Λιόση με εκπληκτική άμυνα εμπόδισε τη Σαβιόλι να σκοράρει στην κόντρα. Ενα καταπληκτικό γκολ πάλι από τη Ρουμπέση έκανε το 11-7 και ξαναέδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην εθνική.

Η Ιταλία δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί και η ελληνική άμυνα τη... βοήθησε σε αυτό, αφού ήταν σαφώς χειρότερη από προηγούμενα παιχνίδια, ενώ και η Κούβδου δεν ήταν σε καλή μέρα. Η Ραμπάλντι (που είχε πετύχει ένα γκολ σε όλο του τουρνουά μέχρι σήμερα), σημείωσε δύο σερί τέρματα και μείωσε σε 11-9, ενώ ο Γιώργος Μορφέσης είχε ήδη χάσει από τις αρχές της τελευταίας περιόδου την Τσουκαλά με τρεις ποινές. Στο πιο κρίσιμο σημείο, όμως, «μίλησε» η Σταυρούλα Αντωνάκου, που πέτυχε ένα εκπληκτικό, όσο και κρίσιμο, γκολ από την περιφέρεια, κόβοντας τον... αέρα των αντιπάλων. Η αρχηγός Κική Λιόση 3.53 πριν τη λήξη «έγραψε» το 13-9 και έβαλε οριστικό τέλος στον ημιτελικό.

Η ελληνική ομάδα απέδειξε σε όλο το τουρνουά ότι δίκαια καταλαμβάνει τη μία θέση του τελικού. Το ελληνικό πόλο πανηγυρίζει ένα δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (οι άνδρες είχαν πάρει χάλκινο το 2005 στο Μόντρεαλ) και η εθνική γυναικών γίνεται η δεύτερη σε όλα τα ομαδικά σπορ (μετά το μπάσκετ το 2006) που φτάνει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η ελληνική αποστολή στη Σανγκάη εξασφάλισε το τέταρτο μετάλλιό της στους αγώνες και πλέον ονειρεύεται το δεύτερο χρυσό. Αν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση παίξουν όπως μπορούν (και καλύτερη άμυνα απ΄ό,τι σήμερα) δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν και το απόγευμα της Παρασκευής μπορεί να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ασημάκη (φουνταριστός), 2-0 Ασημάκη (π.π.), 2-1 Αμπάτε (π.π.), 3-1 Γερόλυμου (πέναλτι), 3-2 Αμπάτε (περιφέρεια), 4-2 Γερόλυμου (περιφέρεια), 5-2 Ψούνη (π.π.), 6-2 Αντωνάκου (περιφέρεια), 6-3 Ραμπάλντι (περιφέρεια), 7-3 Αντωνάκου (περιφέρεια), 7-4 Λάπι (π.π.), 8-4 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 8-5 Μπιανκόνι (π.π.), 9-5 Ρουμπέση (π.π.), 10-5 Ρουμπέση (περιφέρεια), 10-6 Μπιανκόνι (πέναλτι), 10-7 Μπιανκόνι (πέναλτι), 11-7 Ρουμπέση (περιφέρεια), 11-8 Ραμπάλντι (περιφέρεια), 11-9 Ραμπάλντι (περιφέρεια), 12-9 Αντωνάκου (περιφέρεια), 13-9 Λιόση (περιφέρεια), 13-10 Σαβιόλι (περιφέρεια), 14-10 Γερόλυμου (π.π.), 14-11 Εμολο (πέναλτι)

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από την ελληνική ομάδα η Τσουκαλά (7΄15΄΄ πριν τη λήξη) και η Ψούνη (51 δευτερόλεπτα πριν το τέλος).

Διαιτητές: Τουλγκά (Τουρκία), Μπορέλ (Ισπανία)

Η Ελλάδα είχε 4/6 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, οκτώ γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ιταλία είχε 3/9 με παίκτρια παραπάνω, 3/3 πέναλτι καιπέντε γκολ από την περιφέρεια.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδόνη, Ψούνη 1, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 3, Λαρά, Γούλα (δεν έπαιξε)

ΙΤΑΛΙΑ (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Αμπάτε 2, Καζανόβα, Πομέρι, Σαβιόλι 1, Λάπι 1, Κολαϊόκο, Μπιανκόνι 3, Εμολο 1, Ραμπάλντι 3, Κότι, Φρασινέτι. Δεν έπαιξε η Τζίλι (δεύτερη τερματοφύλακας). 
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll