Μέρκελ: Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο

Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο αναδείχτηκε για το 2011 η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σύμφωνα με την ετήσια λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο του περιοδικού Forbes, που δόθηκε στη δημοσιότητα...


Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και στην τρίτη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ. Η περσινή πρώτη στη λίστα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έπεσε στην 8η θέση, ενώ στην ένατη είναι η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η λίστα περιλαμβάνει γυναίκες από 25 έως 85 ετών, από όλους τους τομείς, οι οποίες ελέγχουν συνολικά το ποσό των 30.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κριτήρια είναι η περιουσία και η εξουσία τους, αλλά και το ακροατήριό τους, όπως προκύπτει από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η νεότερη στην λίστα είναι η 25χρονη Lady Gaga, η οποία καταλαμβάνει την 11η θέση, ενώ η γηραιότερη, η 85χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην 49η θέση.

Την πρώτη τριάδα ακολουθούν η πρόεδρος και γενική διευθύντρια της PepsiCo Ίντρα Νούγι στην 4η θέση, η επίσης πρόεδρος και γενική διευθύντρια του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ στην 5η και η σύζυγος του Μπιλ και συνιδρύτρια του Bill and Melinda Gates Foundation Μελίντα Γκέιτς στην 6η.

Μία θέση πιο κάτω είναι η Σόνια Γκάντι, πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll