"Ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης"

Συγκρατημένα αισιόδοξος παρά την συνεχιζόμενη ύφεση και το δύσκολο δίμηνο, που, όπως προέβλεψε, ακολουθεί εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κατά την ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ...


Όπως ανέφερε ο υπουργός η ύφεση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρονοδιαγράμματος και των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με την τρόικα.

Προανήγγειλε επίσης σειρά επιστολών που θα στείλει το επόμενο διάστημα στους Ευρωπαίους ομολόγους του, έπειτα από συνεννόηση με το Eurogroup, ζητώντας τους να επικυρωθεί το συντομότερο η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, κάτι που θα γίνει στη χώρα μας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη Φιλανδία, ο υπουργός τόνισε πως το επιβάλλουν οι αποφάσεις της Ε.Ε και επιτέθηκε κατά της ΝΔ, για "ανήθικη" στάση, αφού, όπως υποστήριξε, ο κ. Σαμαράς γνώριζε την στάση της φιλανδικής κυβέρνησης, την οποία είχε συζητήσει όταν εκείνη ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση.

Αναφορικά με την άμεση ιδιωτικοποίηση , εισηγμένων στο Χρηματιστήριο κρατικών επιχειρήσεων, ο υπουργός εμφανίστηκε προβληματισμένος, καθώς ο δείκτης τους είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

Ο κ. Βενιζέλος, κατόπιν πιέσεων πολλών βουλευτών να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση ανέλαβε επίσης τη δέσμευση να επανεξετάσει τους φορολογικούς συντελεστές.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll