Κατάληψη ΝΑΙ ή ΟΧΙ και γιατί;

ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΧΤΥΠΗΤΟ''...


Ξέρω οτι το θέμα που θίγω είναι υπερβολικά λεπτό, στόχος του είναι να δούμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος χωρίς παρωπίδες και με αντικειμενικά κριτήρια. Να τονιστεί στο...
σημείο αυτό ότι  κάθε φοιτητής έχει την δικιά του άποψη και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι απολύτως σεβαστό.



Θα ξεκινήσω με τα άτομα που είναι υπέρ των ανοιχτών σχολών. Οι λόγοι που ωθούν σε μια τέτοια απόφαση είναι: επειδή είναι σε έτος κοντά στο πτυχίο, είναι τελειόφοιτοι, έχουν διαβάσει όλο το καλοκαίρι για να γράψουν τον Σεπτέμβρη, δεν μπορούν να επιβαρύνουν περαιτέρω τις οικογένειες τους, είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν χρόνο για ''χάσιμο''. 


Θα συνεχίσω με τα άτομα τα οποία είναι υπέρ των καταλήψεων. Οι φοιτητές αυτοί είναι δύο κατηγοριών. Η πρώτη είναι αυτοί που συνειδητά ψηφίζουν  κατάληψη με σκοπό να ανατραπεί ο νέος νόμος και στην δεύτερη αυτοί που θέλουν να χάνουν μάθημα(οι οποίοι είναι σαφώς μειοψηφία)


Έτσι θα ήθελα να φτάσω και στο σημείο που είναι και όλη η ουσία του συγκεκριμένου άρθρου. Δεν μπορώ να διανοηθώ φοιτητής να αποδέχεται το πτυχίο του να αναγνωρίζεται από εδώ και πέρα ως απλός τίτλος σπουδών!! Ναι καλά ακούσατε.. ένα πτυχίο Πολυτεχνείου για παράδειγμα 5ετούς φοίτησης (που στην Ευρώπη αναγνωρίζεται ως Master) θα έχει από εδώ και στο εξής την ίδια αξία και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με κάποιο αντίστοιχο οποιοδήποτε κολεγίου, ΙΕΚ κ.ο.κ


Απο την άλλη καμία κατάληψη δεν είδα να έχει μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. ΟΚ κάνουμε κατάληψη και μετά τι κάναμε; ΤΙΠΟΤΑ!!! 


Εγώ προσωπικά ψήφισα κατάληψη επειδή πίστεψα ότι θα βγαίνουμε κάθε μέρα στους δρόμους, ότι θα παλεύαμε για το δίκαιο αίτημα μας μέχρι να δικαιωθούμε... και ξέρετε γιατί δεν το καταφέραμε αυτό; Γιατί σε καμία Γ.Σ. δεν υπήρξε ομόνοια σε καμία Γ.Σ. δεν τελειώσαμε και είπαμε θα κατέβουμε στον δρόμο χωρίς κομματικές ταυτότητες, χωρίς blog και τέτοια.. θα κατέβουμε σαν φοιτητές ΑΠΘ, ΠΑ.ΜΑΚ, ΑΣΣΟΕ κ.α


Με το να κάθονται 50-100 άτομα σε κάθε σχολή και να αράζουν αυτό δεν είναι κατάληψη, έτσι δεν θα ιδρώσει το αυτί της Διαμαντοπούλου!!


Η πρόταση μου είναι η εξής:
Εξεταστική ΜΟΝΟ για τους φοιτητές επι πτυχίο και τους μεταπτυχιακούς, διπλή εξεταστική τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, κατάληψη μέχρι να ανατραπεί ο νέος απαράδεκτος νόμος-με την προϋπόθεση ότι σύσσωμες οι σχολές θα βγουν στον δρόμο χωρίς κομματικές ταυτότητες και τελείως ειρηνικά!!


Πρέπει να καταλάβεις εσύ που διαβάζεις το άρθρο ότι αν δεν βγεις απο το σπίτι σου, δεν αφήσεις για μια μέρα τον καφέ σου, δεν αγωνιστής για το δίκιο σου.. δεν θα κερδίσεις τίποτα!!!


Αλήθεια τι στο καλό έχεις κάνει για την ζωή σου τελευταία;


Διαβάστε τα υπόλοιπα άρθρα του ''Σκέτου κ Αχτύπητου'' εδώ
http://frappedoupoli.blogspot.com/search/label/ΣΚΕΤΟΣ%20Κ΄%20ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll