Την Κυριακή οι αποφάσεις για την εφεδρεία

Κυριακή κοντή γιορτή για το ζήτημα τηςεφεδρείας, καθώς ναι μεν ετέθη στο υπουργικό Συμβούλιο, αλλά μόνο προς συζήτηση και όχι για αποφάσεις, καθώς προέκυψε νομική εμπλοκή...
Η κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους επιτελείς για επεξεργασία και ανανέωσε το ραντεβού- για τις τελικές αποφάσεις- με νέο υπουργικό την προσεχή Κυριακή.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, σύμφωνα με τη σχετική συνταγματική πρόνοια.

Την Πέμπτη, επί τάπητος στο υπουργικό Συμβούλιο ετέθη το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου. Στην εισήγησή του ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου αναμένεται να μειωθούν οι μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου κατά 25%.

Το θέμα της εργασιακής εφεδρείαςσυζητήθηκε, ωστόσο εξαιτίας των συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης υπήρξεεμπλοκή στην κυβέρνηση για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού.

Γ. Παπανδρέου

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και το πλαίσιο αυτό και μόνον αυτό, καθορίζει τη δράση μας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε ο ίδιος στο Βερολίνο, αλλά και ο Ευ. Βενιζέλοςστις ΗΠΑ, επαφές οι οποίες, όπως είπε, "ήταν παραγωγικές και επιβεβαίωσαν τη βούληση όλων των εμπλεκομένων να δοθεί λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, μια κρίση που αφορά, βεβαίως, πρώτα απ΄ όλα, την ίδια τη χώρα μας".

Σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας, τόνισε πως "όταν λύσουμε το πρόβλημα, τότε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον αυτό θα μετατραπεί σε ποιοτικές επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας, σε ανάπτυξη και σε νέες δυνατότητες για τη χώρα μας".

Αναφερόμενος στα σενάρια που κυκλοφορούν, εντός και εκτός της χώρας, είπε ότι αυτά λειτουργούν συχνά ως άλλοθι για αδράνεια, ή ακόμα και για αντίσταση σε μεγάλες αλλαγές.

Και πρόσθεσε ότι με τα σενάρια αυτά "εμείς φαίνεται να είμαστε απλώς οι θεατές. Και αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε και στην ελληνική κοινωνία, αλλά και, σαφώς, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάσει τη δική μας δουλειά, τη δουλειά της Κυβέρνησης".

Συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι προχωρούν, με θετικές αποφάσεις, στα Κοινοβούλια στην Ευρώπη, οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αυτό οφείλεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης και στην αποφασιστικότητα με την οποία προωθεί τις μεγάλες αλλαγές.

Και πρόσθεσε ότι η αναμόρφωση της Ελλάδας δεν πρόκειται να έρθει απ' έξω, θα έρθει από εμάς τους ιδίους. 

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με τους γερμανούς βιομηχάνους, είπε ότι του έθεσαν τα εξής ζητήματα, για τις επενδύσεις στην Ελλάδα: Πρώτα απ' όλα, την αδράνεια και τις καθυστερήσεις, λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας. Δεύτερον, την έλλειψη διαφάνειας και το πρόβλημα της διαφθοράς, παρά τις προσπάθειες που κάνουμε. Και τρίτον, τον πατριωτισμό που χρειάζεται να επιδείξουν οι Έλληνες συνάδελφοί τους.

Με βάση όλα αυτά, χαρακτήρισε "έωλη όλη αυτή τη γενική συζήτηση περί ανάπτυξης, εάν δεν δούμε τα εμπόδια που υπάρχουν για ανάπτυξη στη χώρα μας".

Στις συζητήσεις του με την Μέρκελ, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην ενέργεια, το Κτηματολόγιο, τη φορολογία, την πυρόσβεση, αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Τόνισε εκ νέου πόσο μεγάλη σημασία έχει η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από την Ελλάδα.

Εξήρε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά την πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή, τονίζοντας ότι έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον και αναφερόμενος στη στάση των άλλων κομμάτων είπε ότι "μακάρι να είχαν το θάρρος να δείξουν την ίδια υπευθυνότητα. Όμως και αυτοί κρίνονται".

Τέλος ζήτησε "να μην καπηλεύεται κανένας τον πόνο του Ελληνικού λαού", και "να συμβάλουν όλοι, στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλιώς, μόνο τον εαυτό μας πληγώνουμε" και κατέληξε λέγοντας ότι "πρέπει να κάνουμε το καθήκον όλοι, και Κυβέρνηση και κόμματα και κοινωνικοί εταίροι και Δικαιοσύνη και πολίτες".

13/10: Ημερομηνία κλειδί

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα ληφθεί μάλλον στις 13 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Γερμανικό "ναι"

Εγκρίθηκε από τη γερμανική Βουλή η επέκταση των αρμοδιοτήτων και τη διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης, σε μία ψηφοφορία κρίσιμη για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Νέα Δημοκρατία

Την έντονη αντίδραση του γραμματέα συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γ. Μανώλη, προκάλεσαν οι πληροφορίες για εμπλοκή στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας.

"Πώς να μην υπάρχουν εμπλοκές, όταν ανέθεσαν στους διοικητές των οργανισμών να στείλουν στη λαιμητόμο κόσμο χωρίς κριτήρια; Φαίνεται, στο ΠΑΣΟΚ αντελήφθησαν ότι θα έχουν μεγάλες αντιδράσεις και κατάλαβαν ότι αυτό, αν γίνει, θα πρέπει να γίνει με τέτοια κριτήρια, που να μην αφήσει κανένα περιθώριο ότι υπάρχουν κομματικές διώξεις", ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η πρόταση της ΝΔ δεν προβλέπει απολύσεις και πρόσθεσε: "Μόλις η τρόικα αντιληφθεί, ότι με την εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί υποχρεωτικά, με δικαστικές αποφάσεις, στο να πληρώσει αποζημιώσεις, άρα το δημόσιο να βγάλει χρήματα μαζεμένα για να δώσει, δεν θα την εφαρμόσει".

nooz.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll