Εξαρτημένα τα Ελληνόπουλα από φαγητό και… Ιντερνετ


http://img.protothema.gr/D376F4AD3ABD22E834ED5261840D87CA.jpgΑπό την παχυσαρκία και το… Ίντερνετ κινδυνεύουν πλέον τα Ελληνόπουλα…
Ένα στα τέσσερα παιδιά ηλικίας 7 χρόνων είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, ενώ η… Ιντερνετίτιδα, η νόσος της εξάρτησης από το Διαδίκτυο μεταδίδεται με ταχείς ρυθμούς στον παιδικό πληθυσμό ηλικίας 8 έως 14 χρόνων....

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγράφηκαν τόσα περιστατικά εξάρτησης από το Ίντερνετ σε παιδιά και εφήβους όσα είχαν καταγραφεί και όλο το έτος 2010! 





Το μείζον αυτό ζήτημα για την υγεία των παιδιών και όλες οι παράμετροι που ανακύπτουν για τη σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα απασχολεί πλέον τους Έλληνες ειδικούς εξίσου με τα «κλασικά» θέματα της παιδιατρικής όπως η έλλειψη εμβολιασμών και η έξαρση των αλλεργιών. 





«Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης από το Ίντερνετ 68 παιδιά προεφηβικής ηλικίας» τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας, κ. Χάρης Κατσαρδής. Το θέμα αυτό άλλωστε θα συζητηθεί εκτενώς και κατά τη διάρκεια του 3ου Παιδιατρικού Παιδοπνευμονολογικού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα (8 -11 Σεπτεμβρίου) στα Ιωάννινα.





«Τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την ζωή. Τα περιστατικά  κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στους εφήβους κυρίως, όπου η συμμετοχή του Ίντερνετ είναι σημαντική, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο» προσθέτει ο καθηγητής. 





Η παχυσαρκία είναι μια άλλη ασθένεια που πλήττει τα ελληνόπουλα. Μάλιστα μέχρι την ηλικία των 7 ετών δεν κάνει διακρίσεις και αφορά εξίσου τα αγόρια και τα κορίτσια . Πανελλαδική μελέτη που έγινε, έδειξε ότι ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των 7 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.





Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Χρυσούλα Μπακούλα, «ευτυχώς τα δεδομένα αλλάζουν στην εφηβεία όπου μόνον ένα στα τέσσερα κορίτσια είναι παχύσαρκο ενώ στα αγόρια παραμένουν τα μισά».





Το παιδικό άσθμα είναι ένα άλλο μείζον θέμα που θα απασχολήσει τους συνέδρους. Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρδή , παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν στην θεραπευτική φαρέτρα πλήθος αποτελεσματικών φαρμάκων , σε ποσοστό  60% το άσθμα ελέγχεται πλημμελώς. Το άσθμα ταλαιπωρεί το 15-20% των παιδιών. 





Σημαντικό κεφάλαιο του συνεδρίου θα είναι και το θέμα των αλλεργιών στα φάρμακα. Οι γιατροί επικεντρώνονται στις προσπάθειες για να βρουν εναλλακτικές θεραπείες ή μεθόδους απευαισθητοποίησης. Συνήθως η αλλεργία εκδηλώνεται την δεύτερη φορά λήψης φαρμάκου και συνήθως δεν παραμένει δια βίου δεν παραμένουν για πάντα.





Τέλος, το ζήτημα  της μη συμμόρφωσης στους εμβολιασμούς θα απασχολήσει τις εργασίες του συνεδρίου. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πρόβλημα έχει διογκωθεί εξαιτίας και της έλευσης πολλών μεταναστών. 

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll