Αγιασμός και... αποδοκιμασίες στην Διαμαντοπούλου..

Στον αγιασμό, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Α' δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής. παραβρέθηκε, το πρωί, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες γονέων για τις ελλείψεις βιβλίων...


Μετ' εμποδίων η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού, η υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείαςέχει αντιμετωπίσει τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δηλαδή δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι βρίσκονται στη θέση τους, ενώ αναφερόμενη στην έλλειψη βιβλίων είπε ότι με το ψηφιακό σχολείο και τη συνεργασία εκπαιδευτικών γονέων και φορέων θα αντιμετωπίσουμε την προσωρινή έλλειψη βιβλίων.

Ομάδα γονέων που βρισκόταν στο σχολείο, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας για την έλλειψη των βιβλίων, όταν εμφανίστηκε η υπουργός. Τα ίδια συνθήματα φώναζαν και στη διάρκεια της ομιλίας της.

Στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τόνισε ότι η φετινή χρονιά ξεκινά με σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και με δυσκολίες. "Το σημαντικό, όμως, είναι να τις ξεπερνάμε με θετικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια" τόνισε.

"Το σχολείο είναι πηγή γνώσης αλλά και φορέας αξιών. Οι αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, είναι τα θεμέλια της σχολικής κοινότητας, της σχέσης εκπαιδευτικού με μαθητή και γονείς. Με τις αξίες αυτές, ζωντανές και παρούσες στην καθημερινότητα κάθε σχολικής κοινότητας, η χρονιά που ξεκινάει μπορεί να είναι και δημιουργική και ελπιδοφόρα." ανέφερε.

Και πρόσθεσε: "Το υπουργείο Παιδείας με τις κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις του και σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα είναι διαρκώς στο πλάι κάθε σχολικής κοινότητας, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της".

Σε δηλώσεις της την Κυριακή, η κ. Διαμαντοπούλου εξήγησε γιατί καθυστέρησαν τα σχολικά βιβλία, δίνοντας στοιχεία για την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια του αναγκαίου χαρτιού εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.

Στην έναρξη του σχολικού έτους παραβρέθηκαν οι τοπικές Αρχές του της Αγίας Παρασκευής και ο εκπρόσωπος του λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Άδωνις Γεργιάδης.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll