Μέσω ΔΕΗ η νέα έκτακτη εισφορά

Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες και δεν θα επιβαρύνει τους ενοικιαστές, διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Πρόσθεσε πως αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή..
το τέλος θα πρέπει να μετακυλίεται στον ιδιοκτήτη.

Σημειώνεται ότι έως και το πρωί δεν είχε διευκρινιστεί εάν το νέο τέλος των ακινήτων θα καταβληθεί μόνο από τους ιδιοκτήτες ή και από τους ενοικιαστές στο όνομα των οποίων είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που δηλώνει ότι θα μπλοκάρει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος για τα ακίνητα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δίνει έναν πατριωτικό αγώνα και θα έπρεπε αντί των κινημάτων "Δεν πληρώνω" να υπάρχουν κινήματα κατά του "λαδώματος" και κατά της μη έκδοσης αποδείξεων.

Θολό τοπίο

Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως την Τρίτη από το υπουργείο Οικονομικών. Παραμένει αδιευκρίνιστο το ύψος της επιβάρυνσης, καθώς και ο αριθμός των δόσεων για την καταβολή του τέλους για το 2011.

Πόσο θα μας κοστίσει το νέο τέλος στα ακίνητα

Ειδικότερα: 

Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη, αν το τέλος για το 2011 θα καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις. Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες της ΔΕΗ να αποστείλει εγκαίρως τους λογαριασμούς με το νέο τέλος σε 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι το στόχος είναι ο νέος φόρος να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς που θα αποστείλει η ΔΕΗ στους καταναλωτές στο τέλος Σεπτεμβρίου, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το τέλος επί των ακινήτων για το 2011 θα καταβληθεί ως και το Φεβρουάριο του 2012 προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα τα έσοδα να συμπεριληφθούν στον εφετινό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο τέλος επί των ακινήτων θα ξεκινά από 0,5 ευρώ το τμ για τις περιοχές με πολύ χαμηλές αντικειμενικές αξίες και θα φθάνει τα 10 ευρώ το τμ στις ακριβές περιοχές.

Επίσης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ (ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, χαμηλοσυνταξιούχους).

Ακόμη όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί η κλιμάκωση των συντελεστών ανάλογα με το ύψος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Παράλληλα δεν έχει αποκλεισθεί ούτε το ενδεχόμενο τα 10 ευρώ το τμ για τις ακριβές περιοχές να αυξάνονται ακόμη περισσότερο από ένα ύψος αντικειμενικής αξίας και άνω.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll