20.000 σε εργασιακή εφεδρεία, ενώ 7.000 απολύονται!


Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να απολυθούν..και θα απολυθούν από τον λαό...
Σε εργασιακή εφεδρεία μπαίνουν περίπου 20,000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου Τομέα, που είναι κοντά στη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όπως...



αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, χωρίς να θιγεί το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα. Περίπου 7,000 άτομα βαίνουν προς απόλυση από το Δημόσιο με την κατάργηση των θέσεων που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανισμών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε σήμερα την πρόταση για το νέο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που διαμορφώθηκε από την διυπουργική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό και μετά από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα».

Τα βασικά σημεία του σχεδίου για την εφεδρεία (χωρίς να έχουν δοθεί ακόμα διευκρινήσεις) είναι:


- Όσοι εργαζόμενοι είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου του Δημοσίου και θέλουν 12 έως 24 μήνες για σύνταξη, μπαίνουν σε εφεδρεία και δε θίγονται τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.


- Σε μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου που θέλουν 12 έως 24 μήνες για σύνταξη, καταργούνται οι θέσεις τους και πηγαίνουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς κάτι που σημαίνει πως θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών τους. Ο όρος «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» επελέγη για να μην υπάρχουν νομικά προβλήματα.


- Θα τεθούν σε εφεδρεία το ταχύτερο δυνατό 1.000 άτομα από 151 φορείς που καταργούνται (σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διερωτήθηκε όσον αφορά τους συγκεκριμένους εργαζόμενους «εάν αξίζει να τους βάλουμε σε αυτό καθεστώς» αλλά δεν διευκρίνισε τι εννοεί).


- Καταργείται το δικαίωμα παραμονής στο Δημόσιο για 2-3 χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση


- Σε εφεδρεία μπαίνει και το πλεονάζον προσωπικό, που υπολογίζεται σε 6-7.000 άτομα.



 To είδαμε εδώ
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll