Στις 6 το απόγευμα το ραντεβού Παπούλια- Παπανδρέου- Ακούγεται Πετσάλνικος!!

"Τελειώσαμε" δήλωσε ο Κ. Παπούλιαςεξερχόμενος το μεσημέρι του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ όπως έγινε γνωστό το ραντεβού με τον Γ. Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα...


Εκεί ο κ. Παπανδρέου, αφού ανακοινώσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού, θα υποβάλλει την παραίτηση του και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσεισύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όσων επιθυμούν. Κατόπιν θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Άρα βρισκόμαστε εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων, με το πολιτικό ρεπορτάζ να βρίθει σεναριολογίας για το όνομα του νέου πρωθυπουργού που- επισήμως- παραμένειάγνωστος Χ

Πληροφορίες που μεταδίδονται από ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο φάκελο που θα μεταφέρει ο κ. Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται το όνομα του προέδρου της Βουλής,Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης είχε διαψεύσει το ενδεχόμενο. Πάντως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η επιλογή είναι θεσμικού χαρακτήρα, "φωτογραφίζοντας" έτσι τον κ. Πετσάλνικο.

Λίγο νωρίτερα, στο "κάδρο" είχε μπει και πάλι οΕυ. Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Γ. Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες ότι, δεδομένης και της... αδιαφορίας της ΝΔ για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, προαλείφεται ο ίδιος για τον πρωθυπουργικό θώκο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο άκουσμα του ονόματος του κ. Βενιζέλου για τη θέση του πρωθυπουργού, βουλευτές από όλα τα κόμματα αντέδρασαν έντονα.

Από την πλευρά της ΝΔ
, σε νεώτερη ανακοίνωση του εκπροσώπου της διαμηνύεται ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια Παπανδρέου και ζητά "επιτέλους ας τελειώνουμε". 

Οι πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι οι κύριοι Δήμας και Αρβανιτόπουλος δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση, ενώ εκ μέρους της ΝΔ πιθανόν θα βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα οι κύριοιΜουρμούρας, Χηνοφώτης και Βάρδας. Επίσης διαρρέεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, σίγουρος θεωρείτο ο Λουκάς Παπαδήμος- από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ-, ωστόσο η υποψηφιότητα αυτή κάηκε, για λόγους που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Αίφνης δε, ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε "φούσκα" την πληροφορία ότι ο ίδιος έθεσε βέτο στην υποψηφιότητα Παπαδήμου, η οποία- σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους- δεν υπήρξε ποτέ... 

Έκκληση Προβόπουλου
"Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία"



nooz.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll