Παραμένουν στις θέσεις τους οι Οικονομικοί εισαγγελείς

Ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζάκης, οι οποίοι είχαν συνοδεύσει την παραίτησή τους με αιχμηρή επιστολή, στην οποία κατήγγειλαν παρεμπόδιση του έργου τους...


Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς πέρασαν για δεύτερη συνεχή ημέρα την πόρτα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επιθεωρητή των δικαστηρίων και των δικαστώνΦώτη Μακρή

Εκεί κατέθεσαν κοινό υπόμνημα με εξηγήσεις, ενώ δεν επέμειναν στην παραίτησή τους, συνεχίζοντας το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα εμμένουν στο καταγγελτικό νόημα της επιστολής τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας". Προσθέτουν ότι "δεν έχει νόημα να εστιάσουμε σε κάτι που συμβαίνει (σσ: εννοούν τα εμπόδια στη δουλειά τους)", υπογραμμίζοντας ότι ουδόλως επηρεάζεται η δικαστική τους αποστολή. "Επιχειρήθηκε νομοθετικά η κατάργηση μας, γι' αυτό υποβάλαμε την παραίτηση μας", συμπληρώνουν.

Ο κ. Πεπόνης -κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο- δήλωσε ότι στο υπόμνημα "έχουμε εκθέσει ό,τι πρέπει να εκθέσουμε", σημειώνοντας ότι "είναι αρκούντως διαφωτιστικό". 

Πρόσθεσε ότι "εξακολουθούμε να ασκούμε τα καθήκοντα μας", επισημαίνοντας ότι "οι εισαγγελείς δεν εκλιπαρούν βοήθεια, απαιτούν".

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται ο κ. Μακρής να εκδώσει το πόρισμα του επί της προκαταρκτικής έρευνας που διεξήγαγε.

Στο πλαίσιο της κατάθεσής τους κλήθηκαν από τον κ. Μακρή, ο οποίος -κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε- είχε αναλάβει την έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο εισαγγελείς Εφετών στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα:

1) Ποια είναι τα τυχόν εμπόδια
 που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς, 

2) Σε ποιες από όλες τις υποθέσεις
 που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και 

3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν
 ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Προηγουμένως, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έδωσαν πρόσθετες, για δεύτερη φορά, προφορικές εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ν. Παντελή, ο οποίος εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα.
nooz.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll