Τσακώθηκες με την κοπέλα σου; Πως να το χειριστείς...

Have a nice… fight Το να τσακωθείς με το δεσμό σου είναι ανθρώπινο. Το να τραβάει ο καυγάς μέρες, όμως, μπορεί να κάνει κακό...
όχι μόνο στη σχέση σου, αλλά και στα νεύρα σου!

Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αποφύγεις. Όπως και άλλα… 



Το ιδανικό είναι να χειριστείς έναν καυγά και να τον κρατήσεις στα φυσιολογικά πλαίσια έντασης και διάρκειας. Πως όμως γίνεται αυτό; Κατ’ αρχήν έχει να κάνει με το πώς αντιδρά η δικιά σου. Πρέπει να ξέρεις λίγο τα «κουμπιά» της, για να την καλμάρεις και να μην περάσει στην κατά μέτωπο επίθεση. Μην ξεχνάμε, πως το ζητούμενο είναι να λύσουμε το πρόβλημα. Όχι ποιος θα γίνει πιο σκληρός με τον άλλον. 

Μία πολύ καλή λύση είναι να κοιτάμε το πρόβλημα κατάματα και να δούμε ποιο είναι πραγματικά. Όχι να βρίσκουμε ένα σωρό αφορμές για να το αναμασάμε. Αν ας πούμε τσαντίζεσαι εσύ γιατί είσαι σίγουρος πωςκάποιος φίλος φίλης της, της την πέφτει, δεν είναι σωστό να της κάνεις σκηνές γενικά, προκειμένου να μην το παραδεχτείς. Πες, «ζηλεύω αυτόν και θα του βγάλω τα άντερα». Όχι να προσπαθείς να την πείσεις πλαγίως ότι αυτή η φίλη της είναι κακή επιρροή ή οτιδήποτε άλλο. Αντίστοιχα, πρέπει να την κάνεις να σου πει και αυτή τον πραγματικό λόγο και να αφήσει τις περιστροφές. Θα γλιτώσετε και οι δύο αρκετό χρόνο. 

Άσε που σε έναν καυγά, έχουμε γενικά όλοι οι άνθρωποι την τάση να βγαίνουμε θύματα. Το να βλέπεις το πρόβλημα σαν τρίτος, μπορεί να σου δείξει και που κάνεις εσύ λάθος. Δες το σαν κίνηση καλής θέλησης. Δε λέμε να πάρεις όλο το φταίξιμο πάνω σου, αλλά δεν μπορεί. Κάπου θα φταις κι εσύ. Δείξε της ότι το αναγνωρίζεις και σίγουρα θα είναι πιο δεκτική και πιο «ανοιχτή» στην όλη κουβέντα. Κατηγόρησέ την για κάτι που έχει πράγματι κάνει. Μην προσπαθείς να κάνεις το θύμα. Θα την εξαγριώσεις και είναι το τελευταίο πράγμα που θες. 

Μη νομίζεις ότι σου λέω να δίνεις τόπο στην οργή και να κάνεις την πάπια. Κάθε άλλο. Να ζητάς το δίκιο σου.Ότι δικαιωματικά σου ανήκει. Όταν έχει κάνει κάτι που σε έχει πειράξει, πρέπει –το λιγότερο- να καταλάβει γιατί σε πείραξε, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το δεχτεί ή και να το διορθώσει. Για το λόγο αυτό δε χρειάζεται να αρχίζεις να της χτυπάς τι έκανε. Μερικές φορές είναι πιο αποδοτικό να μιλήσεις κατευθείαν για το τι σε πείραξε και όχι για το πόσο «λάθος» φέρεται. 

Στο κάτω-κάτω δεν είναι πάντα κακό να ρίχνεις και λίγο τον εγωισμό σου. Να τον ρί χνεις, όχι να τον τσαλαπατάς, μην παρεξηγηθούμε. Όταν έχετε φορτώσει και οι δύο και κανένας δε θέλει να δει λίγο και την πλευρά του άλλου ή –τουλάχιστον-να ακούσει δεκτικά τι έχει να πει, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, είναι να αποχωρήσεις από τον καυγά και μόλις ηρεμήσετε και οι δύο το ξαναπιάνετε. Με διάθεση να το λύσετε όμως. 
Η αντιμετώπιση «δεν κάνω πίσω, μου έχει φάει την ψυχή η κάρια» δεν είναι και η πιο σωστή. Δηλώνει, μάλλον, π ως ίσως είναι καιρός να σκέφτεσαι πιο δραστικές λύσεις από το να μην υποχωρείς σε έναν καυγά, μιας και μάλλον που είναι συχνοί. Τελευταία λύση για να σταματήσει ένας καυγάς με αρκετά σίγουρα αποτελέσματα, είναι το σεξ με νεύρα. Η αδρεναλίνη σε συνδυασμό με τη δικιά της αντίσταση, θα εντείνο υν αρκετά το κλίμα και σε ένα πολύ ικανό ποσοστό, εγγυημένα, ακολουθεί πάρα μα πάρα πολύ καλό σεξ. Κοίτα μόνο να είναι λίγο πρόσφορο το έδαφος. Γιατί αλλιώς σε βλέπω να μένεις όχι μόνο με την τσαντίλα, αλλά και με τις… χαρές αμανάτι. Άμα δεις ότι δεν πολυπαίζει, άστο. Το σχέδιο είναι να κάνεις σεξ και όχι βιασμό. 

Οι απόψεις αυτές είναι, ίσως, οι πιο ενδεδειγμένες κατά κύρια ομολογία. Το δυσκολότερο, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και την αυτοκυριαρχία σου ώστε να τις εφαρμόσεις. Κάπου εκεί ανάμεσα που ουσιαστικά σου λέει ότι της τρως τον καιρό και δεν είσαι άξιος για μία σαν κι αυτήν. Τι να γίνει; Αυτό σημαίνει να είσαι άντρας. Να ανέχεσαι και αυτά και να μάθεις να τη βάζεις στη θέση της όταν το παρακάνει… Αν μπορείς δηλαδή. Τι να πει κανείς; Γυναίκες. Can’t live with them, can’t live without them…

sportspaper.gr

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll