Οι τρεις όροι που πρέπει να εκπληρώσει ο κ.Παπαδήμος για να πάει στη Σύνοδo


Έχοντας μια τριπλή συμφωνία στις αποσκευές του θα πρέπει να ταξιδέψει την Δευτέρα το μεσημέρι για τις Βρυξέλλες, ο
πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής. Σε τι θα συνίστανται; ...




Α) στην συμφωνία για το πρόγραμμα μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν και να ανακοινωθούν, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στην υλοποίηση του νέου Μνημονίου, το οποίο, ασφαλώς, είναι σκληρότερο από όλα τα προηγούμενα.

Β) στην συμφωνία για την υλοποίηση του PSI, που ως στόχο θα έχει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Μόνο που εν προκειμένω, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο αποφασισμένοι είναι ΔΝΤ και Γερμανία να βελτιώσουν την προσφορά τους για το επιτόκιο με το οποίο θα γίνει η διαδικασία.

Γ) στην συμφωνία των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι θα δεχθούν και θα υλοποιήσουν τα παραπάνω. Μάλιστα, από το Βερολίνο, ζητείται να υπάρχουν οι γραπτές δεσμεύσεις των αρχηγών τους, έτσι ώστε η διασφάλιση να είναι η μεγαλύτερη δυνατή.
Το θέμα είναι αν και κατά πόσο όλοι οι παραπάνω παράμετροι είναι εφικτοί και μπορούν να υλοποιηθούν. Κι αυτό γιατί τα προωθούμενα μέτρα, για παράδειγμα, λίγο απέχουν από το να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη, καθώς θεωρούνται και είναι εξαιρετικά σκληρά. Ειδικά στο κομμάτι του μισθολογικού και εργασιακού κόστους.

Επίσης, στην περίπτωση του PSI, η Ελλάδα δεν θα είναι αυτή που θα αποφασίσει την τελική στάση, καθώς τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες, τον έχουν το ΔΝΤ και το Βερολίνο. Και τέλος, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η στάση των πολιτικών αρχηγών, στην «πρώτη δύσκολη στιγμή». Έστω κι αν έχουν δεσμευθεί εγγράφως …

newscode.gr

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll