Τα τρικ που οδήγησαν την τιμή της αμόλυβδης πάνω από τα 2 ευρώ


Οριστικά παρελθόν αποτελεί εδώ και μερικές ώρες το φράγμα των 2 ευρώ, στην λιανική τιμή της αμόλυβδης. Σε πολλά σημεία της... νησιωτικής Ελλάδας, διαμορφώνεται πλέον στα 2,05 ευρώ, ενώ η τάση είναι να πάει προς τα 2,10. Το παράδοξο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι την ίδια ώρα, οι τιμές του αργού, διεθνώς, υποχωρούν...

Στο δε ερώτημα «πως είναι δυνατόν την ώρα που η πρώτη ύλη γίνεται πιο φτηνή, το τελικό προϊόν να ακριβαίνει», δίνεται η συνήθης ελληνική απάντηση: «Η πτώση αργεί να περάσει στην κατανάλωση». Μόνο που αυτή είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα, που δεν συναντάται σε καμία άλλη ευνομούμενη χώρα. Το άλλο παράδοξο είναι πως ακόμα κι αν η λιανική υποχωρήσει, δεν φτάνει ποτέ στα επίπεδα που βρίσκονταν προ της αύξησης. Πάντα διατηρεί ένα μέρος της …ανόδου.

Κάπως έτσι η μέση τιμή της έχει αναρριχηθεί πλέον στα επίπεδα του 1,89 ευρώ, σε όλη τη χώρα, χωρίς να φαίνεται τίποτα στον ορίζονταν ικανό να την αποτρέψει από το να σπάσει το φράγμα του 1,90 και να ανέβει ακόμα υψηλότερα. Το άλλο κρίσιμο ερώτημα αυτής της περιόδου είναι τι θα γίνει στο εξής από τη στιγμή που το Ιράν έκοψε τις ροές προς την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι τα σύννεφα πάνω από τη συγκεκριμένη αγορά, έχουν αρχίσει να πυκνώνουν επικίνδυνα, πλέον.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll