Γιατί η βασίλισσα της Αγγλίας δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;


Η βασίλισσα Elizabeth II είναι πιθανόν η πιο κοσμογυρισμένη μονάρχης. Έχει πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις σε... 116 χώρες σαν βασίλισσα αλλά ποτέ δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Γιατί; ...

Η βασίλισσα έχει ταξιδέψει από το μικρό νησί του Tuvalu έως τη Ρωσία, την Κίνα, τη Χιλή, την Αυστραλία και σχεδόν σε όλα τα ενδιάμεσα κράτη. Έτσι φαίνεται περίεργο που δεν έχει επισκεφτεί ούτε έστω για λίγο τη χώρα που γεννήθηκε ο άντρας της Φίλλιπος, Δούκας του Εδιμβούργου.

Ο πρίγκιπας Φίλλιπος είναι ένας Ελληνικής καταγωγής πρίγκιπας αναφέρει ο βασιλικός ιστορικός Hugo Vickers, έτσι η μη επίσκεψή της στην Ελλάδα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα παράλειψη. 

Ο λόγος που πιστεύει ο Vickers που η βασίλισσα δεν επισκέφτηκε την Ελλάδα είναι η ιστορία της μοναρχίας στη χώρα, η οποία επηρέασε άμεσα την οικογένεια του πρίγκιπα. 

«Ο πρίγκιπας Φίλλιπος δεν αγαπάει την Ελλάδα γιατί οι έλληνες δικάσανε τον πατέρα του (Πρίγκιπα Ανδρέα) και ίσως να τον εκτελούσαν κιόλας» αναφέρει ο Vickers. Το 1922 η οικογένειά του έπρεπε να φύγει. Αυτός ήταν μωράκι τότε.

Η αλήθεια είναι ότι η βασίλισσα έχει έρθει μία φορά στην Ελλάδα το 1950, μετά από πρόσκληση του βασιλιά Παύλου, ξάδερφο του Φίλιππου, αλλά αυτό ήταν πριν γίνει βασίλισσα.

Άλλος ένας λόγος που πιστεύει ο Vickers ότι ευθύνεται για την μη επίσκεψή της στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι ίσως δεν της έχει γίνει επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Πρωθυπουργό.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll