Λευκά δόντια: Πώς να τα διατηρήσετε, πώς να τα αποκτήσετε


Αποκτήστε ανέξοδα, με φυσικό τρόπο και γρήγορα λευκά δόντια και κερδίστε τους γύρω σας με ένα λαμπερό χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση...

Ένα λαμπερό χαμόγελο με κατάλευκα δόντια είναι κάτι που θέλουμε όλοι. Η απόκτηση του ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολη αφού υπάρχουν πλήθος αιτιών που μπορούν να κιτρινίσουν τα δόντια μας. Η λεύκανση μπορεί να επιτευχθεί μετά από ορισμένες επισκέψεις στον οδοντίατρο, αλλά και με απλούς, ανέξοδους τρόπους στο σπίτι.

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να διατηρήσετε τη λευκότητα των δοντιών σας αλλά και τους λόγους που όλοι επιθυμούμε να έχουμε ένα εκτυφλωτικό χαμόγελο.

Τι κερδίζω με ένα λαμπερό χαμόγελο;

*Σύμφωνα με έρευνα η πλειοψηφία των ενηλίκων πιστεύει ότι ένα λευκό χαμόγελο είναι πιο ελκυστικό για το αντίθετο φύλο.

*Ο σωστός και συστηματικός καθαρισμός των δοντιών δε σημαίνει και λευκότερα δόντια αφού η κιτρινίλα μετά την ηλικία των 30 είναι πιο έντονη με αποτέλεσμα να φεύγει και πιο δύσκολα. Τα κιτρινισμένα δόντια είναι σημάδι κακής στοματικής υγιεινής και είναι από τα πρώτα σημεία που μπορεί να κοιτάξει κάποιος σε ένα άτομο που γνωρίζει για πρώτη φορά. Κακή στοματική υγιεινή σημαίνει και κακή εικόνα προς τους άλλους…

*Το λευκό λαμπερό χαμόγελο «κρύβει» χρόνια και δείχνει ένα ενεργητικό άτομο. Ακόμη το χαμόγελο εκπέμπει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, στοιχεία σημαντικά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Πως θα διατηρήσω τα δόντια μου λευκά;

*Καταναλώστε σκληρά λαχανικά και φρούτα: Αν τρώτε φρούτα όπως μήλο και λαχανικά όπως το σέλερι τότε βοηθάτε και στην καλύτερη στοματική υγιεινή. Το μήλο και το σέλερι μπορούν να καθαρίσουν τα δόντια και να απομακρύνουν υπολείμματα τροφών που μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες, ιδιαίτερα όταν δεν έχετε εύκαιρη οδοντόβουρτσα.Κολλώδη τρόφιμα από την άλλη δεν βοηθούν και για αυτό όταν τα καταναλώνετε θα πρέπει να βουρτσίζετε επιμελώς τα δόντια σας, όπως άλλωστε και μετά από κάθε γεύμα.

*Μην τρώτε τροφές που …λεκιάζουν: Τροφές πλούσιες σε χρωστικές ουσίες πρέπει να μειωθούν δραστικά στο καθημερινό σας πιάτο. Τέτοιες είναι : Κεράσια, μούρα, ξίδι βαλσάμικο και κάρυ. Αν τώρα είστε λάτρεις των παραπάνω τροφών και δεν μπορείτε να τα «κόψετε» μαχαίρι θυμηθείτε να πλένετε καλά τα δόντια σας μετά από την κατανάλωση τους.

*Πιείτε αρκετό νερό: Αν φάτε κάποιο τρόφιμο ή πιείτε κάποιο ποτό που μπορεί να λεκιάσει τα δόντια σας και δεν είστε σε χώρο που μπορείτε να τα βουρτσίσετε τότε πιείτε νερό. Το άφθονο νερό μπορεί να απομακρύνει υπολείμματα τροφών και να διατηρήσει τα δόντια σας καθαρά και την αναπνοή σας δροσερή.

*Βάλτε καλαμάκι: Αν λατρεύετε το κρασί και αναψυκτικά τύπου Cola τότε αποφύγετε την άμεση έκθεση των δοντιών σας με αυτά. Βάλτε ένα καλαμάκι για να μειώσετε την επαφή του κρασιού και των αναψυκτικών με τα δόντια έτσι ώστε να περιορίσετε τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν στη λευκότητα των δοντιών σας.

*Πλύνετε τα δόντια σας σωστά: Το καθημερινό και συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών είναι το Α και το Ω για καθαρά, λευκά δόντια και γενικά για καλύτερη στοματική υγιεινή. Διώχνει την οδοντική πλάκα και διατηρεί τη λευκότητα των δοντιών. Ορισμένες απλές συμβουλές που πρέπει να ακολουθείτε είναι:

-Βουρτσίστε τα δόντια σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις και αποφύγετε να τα βουρτσίζετε με βίαιο τρόπο.

-Δώστε έμφαση κατά το βούρτσισμα στη γραμμή των ούλων.

-Βουρτσίστε τα δόντια σας 2-3 φορές την ημέρα. Ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε μια λευκαντική οδοντόκρεμα.

-Χρησιμοποιείστε μετά από την κατανάλωση κάποιας τροφής οδοντικό νήμα για να απομακρύνετε υπολείμματα τροφών.

-Επιλέξτε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για καλύτερα αποτελέσματα ή μια κλασική οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες την οποία πρέπει να αντικαταστήσετε μετά από 3 μήνες.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll