Τα Μάτια δείχνουν αν είσαι Gay ή Straight


Ανεξάρτητα αν είσαι gay, straight ή οτιδήποτε άλλο στο φάσμα της σεξουαλικότητας, το τι σε έλκει σεξουαλικά φαίνεται στα μάτια σου.Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η διαστολή της κόρης του οφθαλμού, δείχνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ερωτικές εικόνες και ερεθίζονται, οι κόρες του ...



οφθαλμού ανοίγουν σε μια ασυνείδητη αντίδραση και αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη του σεξουαλικού προσανατολισμού χωρίς επεμβατικές μετρήσεις δια της διέγερσης των γεννητικών οργάνων.



«Η μελέτη αυτή είναι το πρώτο μεγάλο πείραμα, το οποίο αποδεικνύει ότι η διαστολή της κόρης του οφθαλμού ταιριάζει απόλυτα με αυτό που δηλώνουν οι άνθρωποι ότι τους ερέθισε», λέει στη Huffington Post ο Ritch Savin-Williams, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cornell.



«Αν ένας άνδρας είναι straight, οι κόρες του διαστέλλονται στην εικόνα των γυναικών. Το αντίθετο, αν δηλαδή είναι Gay, οι κόρες του θα διασταλούν στην εικόνα των ανδρών», συνεχίζει ο Savin-Williams.



Η σχέση μεταξύ του μεγέθους της κόρης και του σεξουαλικού ερεθίσματος, κρατάει πολλά χρόνια. Τον 16ο αιώνα στην Ιταλία, οι γυναίκες έριχναν στα μάτια τους σταγόνες οι οποίες είχαν φτιαχτεί από το τοξικό φυτό Belladona, οι οποίες εμπόδιζαν τις κόρες των ματιών τους να συστέλλονται και έτσι πίστευαν ότι αποκτούσαν ένα σαγηνευτικό βλέμμα.



«Στην πραγματικότητα», λέει ο Savin-Williams «οι κόρες διαστέλλονται ελαφρώς ως αντίδραση σε οτιδήποτε συναρπαστικό ή ενδιαφέρον ερέθισμα, συμπεριλαμβανομένου ενός αγαπημένου προσώπου, ή ενός όμορφου κομματιού τέχνης. Η διαστολή αποτελεί σημάδι ότι το αυτόνομο νευρικό σύστημα (το σύστημα που ελέγχει τις ακούσιες ενέργειες, όπως τον παλμό και την αναπνοή) αντιδρά».



Παραδοσιακά, μέχρι τώρα, οι ερευνητές μελετούσαν τον ερεθισμό σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να βλέπουν ερωτικές ταινίες και παράλληλα με μηχανήματα μετρούσαν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Στους άνδρες, μετρούσαν την αύξηση στην περίμετρο του πέους, ενώ στις γυναίκες χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα που μετρά την μεταβολή της πίεσης στα αιμοφόρα αγγεία των κολπικών τοιχωμάτων.



«Οι μετρήσεις αυτές έχουν μειονεκτήματα», λέει ο Savin-Williams. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να καταστείλουν τη διέγερση των γεννητικών οργάνων τους, ή απλώς δεν μπορούν να διεγερθούν στα γεννητικά τους όργανα σε ένα εργαστηριακό περιβάλλον. Και έπειτα υπάρχει και το θέμα ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αισθάνονται καλά όταν συμμετέχουν σε έρευνες για τα γεννητικά τους όργανα».



Ετσι ο Savin-Williams και ο συνάδελφός του Gerulf Rieger, επίσης από το Πανεπιστήμιο του Cornell, στράφηκαν στις κόρες των ματιών. Μελέτησαν 165 άνδρες και 160 γυναίκες, gay, straight και bisexual. Οι συμμετέχοντες έβλεπαν ξεχωριστά βίντεο του ενός λεπτού, με θέμα έναν άνδρα να αυνανίζεται, μία γυναίκα να αυνανίζεται και εικόνες από τοπία. Τα βίντεο είχαν επεξεργαστεί τεχνικά στον τομέα της φωτεινότητας, για να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα.



Μία κάμερα κατέγραφε τις αλλαγές στις κόρες των ματιών, ενώ οι συμμετέχοντες κατέγραφαν αν το βίντεο που έβλεπαν τους ερέθιζε.



Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η διαστολή της κόρης ταιριάζει με τις παρατηρήσεις των ερευνών που έγιναν δια της μεθόδου μέτρησης της διέγερσης των γεννητικών οργάνων.



Στους άνδρες, η τάση αυτή είναι γενικά απλή: οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες ανταποκρίνονται στις σεξουαλικές εικόνες των γυναικών, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στις σεξουαλικές εικόνες των ανδρών. Οι bisexual άνδρες ανταποκρίνονται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.



Στις γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Οπως λέει ο Savin-Williams, «οι Gay γυναίκες παρουσίασαν διαστολή της κόρης τους όταν έβλεπαν γυναίκες. Αλλά στις straight γυναίκες η διαστολή ήταν περίπου ίδια όταν έβλεπαν άνδρες και γυναίκες και παρά το γεγονός ότι έλεγαν πως ερεθίζονταν βλέποντας τους άνδρες».



Σύμφωνα με τον Savin-Williams, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι straight γυναίκες είναι κρυφά bisexual. Οι σεξολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί πραγματικά συμβαίνει αυτό. Μία θεωρία λέει, ότι επειδή στο πέρασμα των αιώνων, οι γυναίκες είχαν τον κίνδυνο να βιαστούν, ανέπτυξαν έναν μηχανισμό ώστε να εκκρίνουν υγρά και να λιπαίνεται ο κόλπος, ανεξάρτητα από το αν ερεθίζονται ή όχι. Και αυτό για να μπορέσει η γυναίκα να αποφύγει ανεπανόρθωτους τραυματισμούς ή μολύνσεις, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να διαιωνίσει τα γονίδιά της.



Η έρευνα δημοσιεύτηκε στις αρχές Αυγούστου (2012) στην επιθεώρηση PLoS ONE και όπως λέει ο Savin-Williams, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι είναι μπερδεμένοι με τη σεξουαλικότητά τους.
ksenixtis
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll