Μαγευτικές φωτογραφίες απο τις 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!


Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι «τα σπάνια αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια» και έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς δεν είναι πάντα το μέγεθος που μετράει.Στο πλαίσιο αυτό οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις μεγαλύτερες σε έκταση. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πολλές από αυτές έχουν διακριθεί για απίθανες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά...εντυπωσιακά τοπία, πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα αλλά και φιλόξενους κατοίκους. Άλλωστε τι να τα κάνεις τα πολλά τετραγωνικά όταν σε ένα μικρό κομμάτι εδάφους συγκεντρώνεις όλες τις ομορφιές του κόσμου;


1. Μαλδίβες
Parakseno.gr : xores1 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Οι Μαλδίβες καλύπτουν μόλις 115 τετραγωνικά μίλια, ωστόσο, μόνο 200 από τα 1.000 νησιά του Ινδικού Ωκεανού κατοικούνται. Οι Μαλδίβες είναι η πατρίδα περίπου 400,000 κατοίκων και κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1965. Επί του παρόντος, η κύρια ανησυχία για τα νησιά αυτά είναι η αλλαγή του κλίματος και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας, καθώς το ψηλότερο σημείο της χώρας είναι μόλις 7,8 μέτρα (2,4 μ.) πάνω από την επιφάνειά της.
2. Σεϋχέλλες
Parakseno.gr : xores2 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Οι Σεϋχέλλες είναι ένα νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, έκτασης 107 τετραγωνικών μιλίων, περίπου 1.500 χλμ ανατολικά της αφρικανικής ηπείρου. Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών με πάνω από 100 τροπικά νησιά θεωρείται μερίδιο της Αφρικής. Πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη Βικτώρια.
3. Saint Kitts and Nevis
Parakseno.gr : xores3 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Τα νησάκια Saint Kitts and Nevis θεωρούνται η μικρότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου με βάση την έκταση (104 τετραγωνικά μίλια) και τον πληθυσμό τους (50.000). Βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα μεταξύ Πουέρτο Ρίκο, Τρινιντάντ και Τομπάγκο.
4. Νησιά Μάρσαλ
Parakseno.gr : xores4 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Τα νησιά Μάρσαλ είναι η μικρότερη έβδομη χώρα στον κόσμο. 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα αποτελούνται από 29 κοραλλιογενείς ατόλες και πέντε νησιά που απλώνονται σε 750,000 τετραγωνικά μίλια του Ειρηνικού Ωκεανού. Βρίσκονται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της Χαβάης και της Αυστραλίας.
5. Λιχτενστάιν
Parakseno.gr : xores5 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Το Λιχνεστάιν είναι απλώς 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις Άλπεις μεταξύ της Ελβετίας και της Αυστρίας. Οι 36.000 κάτοικοί του μένουν ήσυχοι, ακέραιοι και ανεξάρτητοι δίπλα στον ποταμό Ρήνο από το 1806.
6. Σαν Μαρίνο
Parakseno.gr : xores6 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Το Σαν Μαρίνο περιτριγυρισμένο από την Ιταλία είναι μόνο 61,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή. Βρίσκεται στο όρος Titano στη βόρεια-κεντρική Ιταλία και αριθμεί 32,000 κατοίκους. Η χώρα ισχυρίζεται ότι είναι η παλαιότερη στην Ευρώπη, καθώς ιδρύθηκε τον τέταρτο αιώνα. Η τραχιά τοπογραφία του Σαν Μαρίνο αποτελείται κυρίως από βουνά με το ψηλότερο σημείο του βρίσκεται σε υψόμετρο 2,477 πόδια στο Monte Titano (755 μ.). Το χαμηλότερο σημείο στο Σαν Μαρίνο είναι το Torrente Ausa σε 180 πόδια (55 μ.).
7. Τουβαλού
Parakseno.gr : xores7 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Το Τουβαλού είναι ένα μικρό νησί 12.000 κατοίκων που βρίσκεται στην Ωκεανία, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του κράτους της Χαβάης και της Αυστραλίας. Αποτελείται από πέντε κοραλλιογενείς ατόλες και υφάλους, κανένα μεγαλύτερο από 15 πόδια (5 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η συνολική έκταση του Τουβαλού είναι μόλις εννιά τετραγωνικά χιλιόμετρα.
8. Ναουρού
Parakseno.gr : xores8 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Το Ναουρού είναι ένα πολύ μικρό νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στην περιοχή της Ωκεανίας. Είναι το μικρότερο νησί – χώρα στον κόσμο στην περιοχή αυτή, μόλις 8,5 τετραγωνικά μίλια (22 τετραγωνικά μίλια). Σύμφωνα με εκτίμηση το 2011 ο πληθυσμός του είναι 9,322 ατόμα.
9. Μονακό
Parakseno.gr : xores9 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
Το Μονακό είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο και βρίσκεται ανάμεσα στη νοτιοανατολική Γαλλία και τη Μεσόγειο. Μόλις 0,77 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή έχει μόνο μία πόλη, το διάσημο θέρετρο Μόντε Κάρλο. Ο πληθυσμός του Μονακό είναι 33,000 άτομα.
10. Βατικανό
Parakseno.gr : xores10 ΦΩΤΟ: Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!
H Πόλη του Βατικανού, η «Έδρα του Θεού», είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο και βρίσκεται μέσα σε ένα περιφραγμένο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας Ρώμης. Η έκτασή του είναι μόνο 0,17 τετραγωνικά μίλια (0,44 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή 108 στρέμματα), έχει πληθυσμό περίπου 800 άτομα. Θεωρείται εκκλησιαστικής κυβέρνησης και αρχηγός του κράτους είναι ο Πάπας. Το Βατικανό δεν είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών από δικήτου επιλογή.
parakseno
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll