Εναέριος ανεφοδιασμός Β-2 στον Ειρηνικό - Εντυπωσιακό βίντεο


Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-2 Spirit αποτελούν το "μακρύ χέρι" της Ουάσιγκτον για προβολή ισχύος και επίτευξη πρώτου πλήγματος εναντίον προστατευμένων στόχων βαθιά στην εχθρική ενδοχώρα...

Τη περασμένη εβδομάδα η αμερικανική Αεροπορία χρησιμοποίησε τα Β-2 και σε ρόλο επίδειξης δύναμης όταν ένα από τα αόρατα βομβαρδιστικά πραγματοποίησε απευθείας πτήση στη Ν. Κορέα σε εικονική αποστολή κρούσης, ως ένδειξη της αποφασιστικότητας της Ουάσιγκτον να προστατέψει την Ν. Κορέα.

Συγκεκριμένα ένα Β-2 απογειώθηκε απευθείας από τη βάση του στην αεροπορική βάση Whiteman στο Μιζούρι των ΗΠΑ και με τη βοήθεια ενός εναέριου ανεφοδιασμού πέταξε πάνω από τον Ειρηνικό μέχρι την Ν. Κορέα με απευθείας επιστροφή στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο απεικονίζεται η διαδικασία εναέριου ανεφοδιασμού εντός Β-2 της 509 Πτέρυγας Βομβαρδισμού από ιπτάμενο τάνκερ KC-135R στις 23 Ιανουαρίου 2013 πάνω από τον Ειρηνικό σε μια αντίστοιχη αποστολή καθώς είναι γνωστό ότι τα Β-2 εκτελούν στο πλαίσιο ασκήσεων ετοιμότητας ανάπτυξη σε διάφορα θερμά σημεία της υδρογείου, χωρίς φυσικά να γίνεται αυτό αντιληπτό η να κοινοποιείται στα ΜΜΕ.

Η δημοσιοποίηση της αποστολής της 28ης Μαρτίου αποσκοπούσε στην επίδειξη ικανότητας κρούσης απέναντι στην ηγεσία της Β. Κορέας η οποία είχε προηγουμένως απειλήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικό πλήγμα και με στοχοποίηση των βάσεων που διαθέτει στον Ειρηνικό.
defencenet.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll