Μην πηγαίνετε για ύπνο ποτέ μαλωμένοι! Ισχύει;

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/5400688c7049d8f97119ecc2d588b371_M.jpgΗ ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά αναλύει τα υπέρ και τα κατά μιας κλασικής συμβουλής σχέσεων και το κατά πόσο πρέπει να την ακολουθούμε.
Έχουμε ακούσει πολλές φορές από τους μεγαλύτερους να λένε ότι ο καλύτερος τρόπος να λύνει τις διαφορές του ένα ζευγάρι είναι να μην πηγαίνει στο κρεβάτι ποτέ μαλωμένο. Να προσπαθεί να βρει λύσεις πριν τον ύπνο. Είναι σωστό αυτό; ...
Σε πρώτο επίπεδο ναι. Είναι καλό ένα ζευγάρι να προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα του όταν αυτά εμφανίζονται. Όσο τα αφήνουμε, τόσο αυτά μεγαλώνουν και πολλές φορές γίνονται αβάσταχτα.


Όταν όμως ο άλλος είναι πολύ θυμωμένος και δεν είναι σε θέση να κάνει διάλογο, είναι σωστό να επιμένουμε;


Όχι! Γιατί όταν ο άλλος είναι σε μεγάλη ένταση υπάρχει ενδεχόμενο να μην κατανοήσει αυτά που του λέμε, να θυμώσει περισσότερο, να χειροτερεύσει η κατάσταση και να χάσουμε το δίκιο μας.


Ας αφήσουμε λοιπόν τα πράγματα όπως έχουν. Ας επιτρέψουμε τον θυμό στον άλλον, αλλά και στον εαυτό μας. Το πρωί, που ο θυμός θα έχει καταλαγιάσει, ας προσπαθήσουμε να ανασύρουμε το θέμα...


Σίγουρα και ο άλλος θα έχει «μαλακώσει», αλλά και εμείς θα έχουμε δει το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία!

queen

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll