«...όλα καλά βρε Παντελή(δη)...», Freddo e Caldo, ποιητική βραδιά!

«Μπορεί να χάνεσαι και στη δική του αγκαλιά
μπορεί να λιώνεις και με τα δικά του τα φιλιά
μπορεί να νιώθεις όπως τότε ασφαλής μαζί του

και μετά συνεχίζει το βιολί…

Μπορεί να καίγεσαι και στη δική του τη ματιά
μπορεί να έχει χιούμορ και άλλα τόσα περιττά
μπορεί να νιώθεις σαν παιδί όταν ξυπνάς μαζί του…

                                                                                    Δεν ταιριάζετε σου λέω!

Πως το λες αυτό ρε φίλε; Για μισό λεπτό, γιατί η μουσική ειν’ ελληνική κι αφού οι λέξεις φτάνουν στ’ αυτιά μας άμεσες κι αδυσώπητες, αντί να καθόμαστε απλά ν’ ακούμε, πρέπει να δούμε τα πράματα επισταμένως, με λεπτομερή ματιά, καθαρό μυαλό και πάνω απ’ όλα αντικειμενικά… τόσο αντικειμενικά όσο κι ο Παντελή(δη)ς.
Το παλικάρι που περιγράφει ο Παντελής διαθέτει αγκαλιά για χάσιμο. Για να το λέει, προφανώς την έχει δει την πρώην να χώνεται στην καινούρια αγκαλιά, ωσάν παρθένα σε μοναστήρι, τόσο βαθειά που δε θα τηνε ξαναδεί ο μάταιος τούτος ντουνιάς. Ντιρέκτ ξόφαλτσο στο δεξί μάτι…
Επιπροσθέτως δε, διαθέτει φιλί, που λιώνει κερί την Ανάσταση πριν προφτάσει ο Δέσποτας να ψάλει το Χριστός Ανέστη κι ο πιτσιρικάς να βάλει μπρος το βαρελότο. Αριστερό ντιρέκτ που το ‘σωσε το γάντι…
Ύποπτη η αίσθηση ασφαλείας, που προφανώς νιώθει η κοπελιά πλάι στο νέο. Δημιουργεί βάσιμες υποψίες πως ο παλίκαρος διαθέτει πλάτη iron man, και βλέμμα «’σου γαμ’» που αντέχει όσο πόρτα ασφαλείας με τετραπλό κλείδωμα. Αλλιώς δεν εξηγείται! Εκτός αν είναι ασφαλιστής.  Ααααααχαχαχαχαχα… Καλό δεν ήτονε τούτονε; Δεξί κροσέ γλείφει τη μύτη του καλλιτέχνη.
Flash η ματιά του παιδιού, που καίει τη νεαρά, την κορώνει και την τσουρουφλά σαν ομελέτα σε ανοξείδωτο τηγάνι. Με τρία αυγά και τους κρόκους όλους φόρα παρτίδα, που πας αγόρι μου «ξυπόλητος στ’ αγκάθια»; (έρευνες δείχνουν πως οι μισοί από σας διαβάζοντας την παραπάνω φράση στο μυαλό τους θα χουν τον «ξεβράκωτο στ’ αγγούρια». Το γιατί, άγνωστο!). Αριστερό κροσέ που κόβει φράντζες!
Α, έχει και χιούμορ! Δηλαδή δε μας έφταναν όλα τ’ άλλα, την κάνει και να γελάει. Και συνήθως όσοι έχουν χιούμορ, κατέχουν και το μπίρι-μπίρι, άρα την έχει ψήσει και στο μιλητό ο παλίκαρος. Όσο για όλ’ αυτά... τα περιττά... τα «άλλα τόσα»... υποψιάζομαι πως εννοεί μια 1000άρα μηχανή, iphone 5, γνωστούς σε κάθε πόρτα κεντρικού εστιατορίου, χορηγία Nike απ’ το τελευταίο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο, και δωρεάν συνδρομή στο γυμναστήριο του Hyatt, για διαφημιστικούς λόγους, αλλά… δε χρειάζεται ανάλυση τούτο… περιττά! Δεξί κροσέ στο ζυγωμάτικό, το χάσαμε το αριστερό μάτι!
Και την κάνει να νιώθει σαν παιδί. Φρέσκια, νέα, όμορφη, ζωντανή! Όταν ΞΥΠΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ! Δηλαδή να κάνω και κακά; Θα πάθω overdose στο στίχο αυτό, και παιδί νιώθει, και κοιμούνται και μαζί, και ξυπνάνε μαζί πιθανότατα μετά από μια βραδιά «έλα να κάνουμε push-ups»! Αριστερό άπερκατ στο στομάχι.
Τι τη νοιάζει ρε φίλε την άλλη αμα δίνει τη ζωή του; Μεταμόσχευση θα κάνουνε; Ο άλλος σου την τσίμπησε, την έχει στείλει σ’ άλλο κόσμο, κι εσύ έμεινες να περιμένεις όσο η άλλη… δίνεται! Περίμενε… Όχι κάτσε, και περίμενε!!! Και το λένε και οι φίλες της… Δεξί άπερκατ στο σαγόνι…
Τέζα στο καναβάτσο ο καλλιτέχνης.
Τελικά το παιδί που περιγράφει ο Παντελής Παντελίδης στο «Δεν ταιριάζετε σου λέω…», μέχρι να «δώσει τη ζωή του» είναι μια χαρά ξηγημένο παλικάρι, κελεπούρι! Αντε γειά!
Δεν ταιριάζετε σου λέω
Στίχοι-Μουσική: Παντελής Παντελίδης
Μονάχους- Μονάχους
productions, 2013
Φιλολογική Ανάλυση:
Freddo e Caldo

Δ.
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll