Ψάρι του Αμαζονίου ψαρεύτηκε στη... λίμνη της Καστοριάς!

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη προχτές, όταν αλιεύθηκε από επαγγελματία ψαρά, ψάρι, άγνωστο προς το υδάτινο περιβάλλον της λίμνης της Καστοριάς.Αυτό έγινε γνωστό από το...
Τμήμα Αλιείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
Μετά από εξέταση της υπηρεσίας προσδιορίστηκε ότι πρόκειται για είδος που κατατάσσεται στη τάξη Siluriformes, της οικογένειας Loricariidae του γένους Ancistrus και είχε μήκος 25,7 εκ, βάρος 144 γρ..
Το συγκεκριμένο είδος προέρχεται από τις πλημμυρικές περιοχές της λεκάνης του Αμαζονίου Ν. Αμερικής, η ύπαρξή του δε, στο υδάτινο οικοσύστημα της λίμνης μας πιθανολογείται ότι προέκυψε από την απελευθέρωσή του από ιδιώτες, που διατηρούσαν το συγκεκριμένο είδος στο ενυδρείο τους.
Βάσει της σχετικής νομοθεσίας απαγορεύεται η απελευθέρωση στο περιβάλλον (υδάτινα οικοσυστήματα) είδη υδρόβιων οργανισμών χωρίς την άδεια των αρμοδίων Υπηρεσιών Αλιείας, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν αλλοιώσεις στο υδάτινο οικοσύστημα στο οποίο απελευθερώνονται ή και ανατροπές-καταστροφές των προϋπαρχόντων ειδών που βρίσκονται σε αυτό.(Β. Δ. 142/71, Εγκλ. 260417/04 ΥΠΑΑΤ)


Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll