«Τhigh gap»: η μόδα η οποία εξαπλώνεται σε ΗΠΑ και Γαλλία και είναι επικίνδυνη!

Νεαρές κάνουν εξαντλητική δίαιτα για να αποκτήσουν κενό ανάμεσα στους μηρούς..Στα αγγλικά λέγεται «thigh gap», στα γαλλικά «espace entre les cuisses», στις υπόλοιπες γλώσσες δε φαίνεται να έχει ακόμα «βαπτιστεί», ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει να εξαπλώνεται ραγδαία...

Η τάση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στις έφηβες Γαλλίδες και Αμερικανίδες είναι το «thigh gap», δηλαδή το κενό που σχηματίζεται ανάμεσα στους μηρούς και πώς μπορεί κανείς να το αποκτήσει.

Δεκάδες σύνδεσμοι στο Διαδίκτυο, γκρουπ στο Facebook, φωτογραφίες στο Tumblr, βίντεο στοYouTube, όλα δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί μία νεαρή γυναίκα να αυξήσει το κενό ανάμεσα στα πόδια της.
Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος με τα νεαρά κορίτσια που τρέφονται ελάχιστα με σκοπό να χάσουν εκατοστά από τους μηρούς ή που γυμνάζονται υπερβολικά.

Ακόμα και οι παιδίατροι σημαίνουν συναγερμό στους γονείς καθώς έχει εντοπιστεί η μανία του «thigh gap», ακόμα και σε κορίτσια πριν την εφηβεία.
Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν στις νεαρές πως πολλές φορές δεν έχει σχέση η διατροφή αλλά η μορφολογία του σώματος.

Σε διαδικτυακά φόρα πολλές είναι οι Αμερικανίδες και Γαλλίδες που ανταλλάσσουν πληροφορίες για το πώς θα κατορθώσουν να μοιάσουν στα πρότυπά τους, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που μετρούν τους μηρούς τους καθημερινά.

«Ναι! 55 εκατοστά. Έχασα και άλλα δύο», γράφει ένα κορίτσι, ενώ ένα άλλο με αγωνία δηλώνει πως θα συνεχίσει την προσπάθεια.

Βέβαια, την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλές γυναίκες που αντιλαμβανόμενες το νοσηρό της τάσης αυτής αναρτούν φωτογραφίες τους με τα όχι τόσο σμιλευμένα, ή με τα απολύτως φυσιολογικά πόδια τους και ειρωνεύονται τις νεαρές που δίνουν σκληρό αγώνα για ένα…κενό.
Πηγή: protothema.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll