5 tips για δροσερή αναπνοή!

Η δυσοσμία του στόματος προκαλείται από διάφορους παράγοντες όπως οι τροφές, το αλκοόλ και το τσιγάρο. Η παρακάτω λίστα καλύπτει ορισμένες από τις πιο κοινές αιτίες που προκαλούν κακή αναπνοή...
Βούρτσισμα και οδοντικό νήμα

Το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την συσσώρευση πλάκας που είναι μια από τις κυριότερες αιτίες της κακής αναπνοής. Η διάρκεια ενός βουρτσίσματος πρέπει να είναι 2 λεπτά. Να πλένεις τα δόντια σου πάντα με προσοχή και ποτέ βιαστικά.


Καθάρισε τη γλώσσα σου

Σύμφωνα με έρευνες το 80-90% της δυσοσμίας του στόματος σχετίζεται με τη γλώσσα και αυτό γιατί τα βακτήρια στη γλώσσα προκαλούν δύσοσμες ενώσεις και λιπαρά οξέα. Επομένως, μαζί με τα δόντια, επιβάλλεται να καθαρίζεις και τη γλώσσα σου.

Περιοδοντική νόσος

Η περιοδοντική νόσος είναι μια αιτία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσοσμία του στόματος. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις παρυφές των ούλων είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι προκαλούν μια έντονη και συνάμα δυσάρεστη μυρωδιά. Η στοματική υγιεινή και τα στοματικά διαλύματα είναι ένας καλός τρόπος πρόληψης.

Ξηροστομία

Η ξηροστομία προκαλείται όταν οι σιαλογόνοι αδένες του στόματος που παράγουν σάλιο δεν λειτουργούν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη σάλιου στο στόμα. Αυτό έχει ως συνέπεια να σχηματιστεί τερηδόνα ή ακόμα και να δημιουργηθούν μολύνσεις στην στοματική κοιλότητα. Αν αντιληφθείς ξηροστομία, συμβουλέψου τον οδοντίατρό σου και με την κατάλληλη θεραπεία θα ανακουφιστείς άμεσα.

Να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο


Η καρέκλα του οδοντίατρου δεν είναι κάτι που πρέπει να σε τρομάζει. Ο τακτικός έλεγχος του στόματος και των δοντιών χαρίζει ένα υγιές χαμόγελο, χωρίς δυσάρεστη αναπνοή για σένα και τους γύρω σου. Ένας οδοντιατρικός έλεγχος πρέπει να γίνεται μια φορά το εξάμηνο.
faysbook
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll