«Πρώτο» κουδούνι σήμερα για χιλιάδες πρωτάκια και από Δευτέρα απεργία

Χιλιάδες πρωτάκια θα ακούσουν σήμερα για πρώτη φορά το σχολικό κουδούνι, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το “πρώτο μάθημα” που θα διδαχθούν περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές που επιστρέφουν σήμερα…

στα σχολεία είναι η απεργία καθώς μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας οι καθηγητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από τη Δευτέρα 16 του μήνα πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Σε οτι αφορά στους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, η τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη, ωστόσο όπως διαφαίνεται έως σήμερα προσανατολίζονται σε 48 απεργία με την ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε χθες με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας . Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χ. Κόκκινος δήλωσε ότι οι δάσκαλοι θα συμπορευτούν με τους καθηγητές. Ο αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Νίκος Παΐζης δήλωσε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.
Ερωτηματικά φαίνεται πάντως ότι τίθενται σχετικά με τον τρόπο που ελήφθησαν οι αποφάσεις στην ολομέλεια των προέδρων καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ελήφθησαν με μικρή προσέλευση καθηγητών, ενώ ερωτηματικό είναι η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων : «Και «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις», ακούω τους συνδικαλιστές οι οποίοι σπεύδουν πριν να ανοίξουν τα σχολεία να ανακαλύψουν χιλιάδες κενών. Πώς τα ανακάλυψαν; Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία. Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία; Δεκαπέντε χιλιάδες αποσπάσεις κάθε χρόνο εκπαιδευτικών, με εκατόν εξήντα μία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τα κενά είναι εκεί. Δεν σας προβληματίζει ότι αυτό το σύστημα δεν εξυπηρετεί την ελληνική οικογένεια, δεν εξυπηρετεί τους μαθητές, δεν εξυπηρετεί την κοινωνία, είναι κοστοβόρο και πρέπει να αλλάξει; Γιατί δεν τολμάμε; Και γιατί όταν τολμάμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, πρέπει να θεωρούμεθα «συντηρητικοί» ή «προοδευτικοί»;».
Σε οτι αφορά τα βιβλία και τους καθηγητές το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει οτι όλα θα είναι σήμερα στη θέση τους.
Σε συστράτευση καλεί γονείς και μαθητές η ΟΛΜΕ
Ανοικτές επιστολές προς τους γονείς και τους μαθητές απέστειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει των απεργιακών της κινητοποιήσεων,
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών καλούν σε συστράτευση τους γονείς «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».
Σειρά μέτρων για την προστασία των μαθητών και την ασφαλή μετακίνησή τους ανακοίνωσε η Τροχαία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας μεταξύ άλλων προβλέπεται:
- η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα,
- η εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές,
- η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία,
Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την οδική ασφάλεια των μαθητών την Τετάρτη, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς από αστυνομικούς της Τροχαίας σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση του υπουργού κ. Γιάννη Μιχελάκη με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όπως οι σχολικοί τροχονόμοι, η μεταφορά των μαθητών καθώς και το ζήτημα των καθαριστριών στα σχολεία.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει ήδη 21 εκ ευρώ για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Όσον αφορά το θέμα των καθαριστριών έχει ενταχθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται αύριο στην βουλή. Επίσης λύθηκε και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με την παράταση της προηγούμενης σύμβασης. Παράλληλα θα είμαστε σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς φορείς, στην περίπτωση που χρειαστούν έκτακτα κονδύλια προκειμένου τα οποία προβλήματα δημιουργηθούν να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα.»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος τη ΑΔΕΔΥ, Χαράλαμπος Κόκκινος, ανέφερε:
Το πρώτο είχε να κάνει με την λειτουργία των σχολικών επιτροπών και την χρηματοδότηση που θα έχουν, όπως επίσης τα ζητήματα που αφορούν με την υγιεινή των σχολείων και το θέμα των καθαριστριών που έχει προκύψει, τους σχολικούς φύλακες και τους σχολικούς τροχονόμους. . Το βέβαιο είναι ότι έχουμε προκηρύξει ένα δεκαήμερο για την ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ”.
Σε σχολείο της Ν. Ιωνίας ο Τσίπρας
Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 9.30πμ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
trelokouneli.gr

Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll